DOLAR

32,5154

-0.09%
EURO

34,9400

0.27%
ALTIN(gr)

2.442,10

0,80%
BİST 100

%
ÖTV ödemeden otomobil almak için detaylar geldi! Eğer gerçekleşirse bomba olur!
  • Finans 365
  • Gündem
  • ÖTV ödemeden otomobil almak için detaylar geldi! Eğer gerçekleşirse bomba olur!

ÖTV ödemeden otomobil almak için detaylar geldi! Eğer gerçekleşirse bomba olur!

ABONE OL
4 Aralık 2022 22:52
ÖTV ödemeden otomobil almak için detaylar geldi! Eğer gerçekleşirse bomba olur!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğer gerçekleşirse bomba olur! ÖTV ödemeden otomobil almak için detaylar geldi! Ülkemizde son yıllarda otomobil almak oldukça lüks olmuş durumda. Bu bağlamda bakıldığı zaman vatandaşlar araba almakta oldukça zorlanıyorlar. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta matrah güncellemesi yapıldı. Fakat yapılan bu düzenleme de ilaç olmadı. Otomotiv sektörü ise yeni bir teklif yaptı. Yapılan teklif ile birlikte ÖTV oranlarının kademeli olarak kaldırılması istendi.

ÖTV ödemeden otomobil almak için detaylar

ODD olan ismini ODMD olarak değiştiren kuruluş, bundan sonra yoluna Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) adı ile devam edecek. ODMD’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt yaptığı son dakika açıklamasında 24 Kasım tarihinden itibaren oluşturulan matrah düzenlemesinin sınırlı olduğunu söyleyerek,”24 Kasım tarihi itibarıyla yapılan matrah düzenlemesinin etkileri sınırlı oldu. Sektörde ÖTV’nin kaldırılması talebi söz konusu. Fakat bunun bir günde yapılmayacağı bir gerçek.” ifadelerini kullandı ve ÖTV ‘nin uzun vadede kaldırılması konusu ile ilgili “Çünkü bu halde sahip olunan vasıta envanterinin sayısal değeri düşer, envanter yöneten şirketlerin yönetemeyeceği durum ortaya çıkar. Biz de ODMD olarak uzun vadede ÖTV konusunu nasıl kaldırabiliriz diye kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

ÖTV’nin sıfırlanması ile eş güdümlü yatırımcıların daha fazla alanda yatırım gerçekleştireceğini da ifade etti ve “Ortaya koyduğumuz senaryo ile otomotiv yol haritası oluşturularak, 2034’e kadar bin vatandaşa düşen otomobil sayısı, 219 adetten Doğu Avrupa ortalaması olan 365 adedin üstüne çıkarken, daha çok marka/model üretimi olası olacak, otomotiv ihracatı 2 milyon adede ve 30 milyar dolar seviyelerinden 50 milyar doların üstüne çıkarma olanağı olacak. Tedarik endüstrinin de ekonomik ölçeklere ulaşması ve yatırımlarını artırabilmesi olası. Bu haberler yeni yan sanayi firmalarının da ülkemizde yatırımlar yapmasına ve sahip olunan yan sanayi firmalarının kapasite artırmasına fırsat yaratacak” şeklinde konuştu.

ÖTV’nin kaldırılması ile eş güdümlü istihdamın da artacağını sözlerine ekleyen Bozkurt, “Dönüşen otomotiv sektörü çevresinde, pazar/ihracat/üretimin artması, paydaş sektörlerle birlikte katma sayısal değeri yüksek iş imkanlarının gelişimine fırsat tanıyacaktır. Otomotiv ve paydaş sektörlere ait istihdam toplamı yüzde 50 seviyelerinde artarak 750 bin vatandaşa ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP