DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
CHP’nin yeni ABD’li danışmanı Jeremy Rifkin kimdir, kaç yaşında, ücreti ne kadar?
  • Finans 365
  • Finans
  • CHP’nin yeni ABD’li danışmanı Jeremy Rifkin kimdir, kaç yaşında, ücreti ne kadar?

CHP’nin yeni ABD’li danışmanı Jeremy Rifkin kimdir, kaç yaşında, ücreti ne kadar?

ABONE OL
6 Aralık 2022 13:42
CHP’nin yeni ABD’li danışmanı Jeremy Rifkin kimdir, kaç yaşında, ücreti ne kadar?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin’in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı olarak açıklanması, bazı soruları da gündeme getirmiş durumda. Peki kariyerinde Avrupa Birliği ve Çin hükümetlerinin yanı sıra eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’e “Üçüncü Sanayi Devrimi”nin uygulanması hususu ile alakalı danışmanlık yapan Jeremy Rifkin kimdir?

Fotoğraf: Wikipedia

Rifkin kimdir, kaç yaşında kimdir?

1945 doğumlu ABD’li ekonomist, Avrupa Birliği’ne ekonomi, iklim değişikliği ve enerji güvenliği alanlarında danışmanlık hizmeti verdi. Avrupa Birliği’nin küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliği üçlü sorununu ele alan Üçüncü Sanayi Devrimi uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planının baş mimarı olarak da biliniyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’e “Üçüncü Sanayi Devrimi”ninnin uygulanması konusunda da danışmanlık yapan RifkinRifkin, bilimsel ve teknolojik değişimlerin ekonomi, işgücü, toplum ve çevre üzerindeki etkileri ile ilgili 20’den fazla kitap kaleme aldı. Bu eserler dünya genelinde 35 dile çevrildi.

RifkinRifkin, dünyanın önde gelen yenilenebilir enerji şirketleri, elektrik iletim şirketleri, inşaat şirketleri, mimarlık firmaları, bilişim ve elektronik şirketleri ile taşımacılık ve lojistik şirketlerinden oluşan “TIR ConsultingConsulting” isimli danışmanlık şirketinin başkanlığını da yürütüyor.

Kendi oluşturduğu küresel ekonomik kalkınma ekibi, CollaborativeCollaborative CommonsCommons ve Third IndustrialIndustrial RevolutionRevolution (Üçüncü Sanayi Devrimi) için IoTIoT (Nesnelerin İnterneti / fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağı) altyapısını geliştirmek için şehirler, bölgeler ve ulusal hükümetlerle birlikte çalışıyor.

Aynı zamanda ABD’nin Maryland eyaletine bağlı BethesdaBethesda kenti merkezli Ekonomik Eğilimler Vakfı’nın (FOET) kurucu başkanı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP