Dolar kurunda felaket olur! Sırattan geçiş benzetmesi! 22 TL olursa şaşırmayın!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar kurunda felaket olur! Sırattan geçiş benzetmesi! 22 TL olursa şaşırmayın!

Dolar kurunda felaket olur! Sırattan geçiş benzetmesi! 22 TL olursa şaşırmayın!

ABONE OL
14 Aralık 2022 09:09
Dolar kurunda felaket olur! Sırattan geçiş benzetmesi! 22 TL olursa şaşırmayın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırattan geçiş benzetmesi! 22 TL olursa şaşırmayın! Dolar kurunda felaket olur! Ukrayna Rusya savaşı ile ivme kazanan dolar kurunun, iyi önlemler alınmaması yüzünden dünya üzerinde en çok Türkiye’de olumsuz etkiler yaptığını belirtti. Eğer aynı politikalar sürdürülürse sonuçların daha da vahimleşeceğinin görünen bir gerçek olduğu yadsınamaz.5 Nisan hataları yinelenmeye devam edilirse para çıkışının çok daha fazla olacağı belli olmuştur.

Sırattan Geçiş Benzetmesi

Yaşanan günlere dair sırat benzetmesi yapılmıştır. Bu köprüden yapılan hatalar ile geçilmesi olanaksız görülmektedir. Köprüden düşüşün ise halka gerçek cehennemi yaşatacağı aşikârdır.

Halkın dolara eğilim gösterdiği günümüzde enflasyona karşı tek savunmanın bu olduğu düşünülmektedir. Bu şekilde devam ederse Nisan ayında dolar kurunun 22 TL olması olasıdır.

Gerçek kurun enflasyon oranlarını düşük gösterilmesi amacıyla baskılanması en büyük yapılan hatadır. Enflasyon artışının az gösterilerek memur, işçi ve emekli maaşlarına az yapılan zamlar çalışanları, emeklileri ve ailelerini zor durumda bırakmaktadır. Günlük temel ihtiyaçların bile karşılanması gün geçtikçe artmakta ve halkın üzerinde baskı yaratmaktadır.

Selçuk Geçer, “Hem de İşsizlik bilgileri duyuruldu ve tekrardan çift haneli sayılar görüldü. Bu gerçekleri kuşkusuz yansıtmıyor. Bir de cari açık verisi duyuruldu. Son 10 ay içinde 38,2 milyar dolarlık cari açık var. Dış ticaret açığı da 110 milyar dolara doğru koşuyor. Yıl sonucunda 55-60 milyar dolarlık bir cari açık ile karşı karşıya kalacağız. Her ne kadar Nureddin Nebati kur denetim altında dese de dolar kurunun daha gideceği çok yer var. Hatta Aralık ayı içinde birtakım sert hareketler görebiliriz. 22 TL’nin üstünde bir dolar kuru görürsek kimse şaşırmasın.” şeklinde konuştu.

finans365.com özel haber

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365 sorumluluk kabul etmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP