Dolar kurunun 2023 yılında kaç para olacağını söyledi! Selçuk Geçer’den yaklaşıyor, yaklaşmakta olan uyarısı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar kurunun 2023 yılında kaç para olacağını söyledi! Selçuk Geçer’den yaklaşıyor, yaklaşmakta olan uyarısı!

Dolar kurunun 2023 yılında kaç para olacağını söyledi! Selçuk Geçer’den yaklaşıyor, yaklaşmakta olan uyarısı!

ABONE OL
15 Aralık 2022 09:20
Dolar kurunun 2023 yılında kaç para olacağını söyledi! Selçuk Geçer’den yaklaşıyor, yaklaşmakta olan uyarısı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Selçuk Geçer’den yaklaşıyor, yaklaşmakta olan uyarısı! Dolar kurunun 2023 yılında kaç para olacağını söyledi! Daha önceki tahminlerinin doğruluğu ile halk tarafından tanınan ünlü olan ekonomist Selçuk Gezer yeni tahminleri ile de gündeme oturmuş durumda. Çok iç açıcı olmayan dolar ve diğer yabancı para birimleri tahminleri büyük bir tedirginlik ile takip edilmektedir. Bir süredir yaşanan bu tedirginliğin ne kadar daha devam edeceği ise çok fazla tahmin edilememekle birlikte uzun süreceğe benziyor.

Doların Artışı Ardındaki Sebepler

Zamanında 5 Nisan 1994 piyasa olaylarında yaşandığı için büyük kırılmalar beklenebileceğini söyleyen Selçuk Geçer, ani bir yükselişle doların hiç beklenmediği yerlere çıkabileceğini söylemektedir.

İstatistik Kurumu dahil her türlü karartma, enflasyon oranını farklı bildirme ile sorun büyüyecektir. Seçim ekonomisi yüzünden yapılacak her türlü yanlış açıklamanın sonuçları tahmin edilmeyecek kadar ağır olacaktır.

Yatırımcının kaçtığı, yatırımların yıl içinde minimuma indiği ülkede paranın değer kayıp etmesi, dolar ve Euro’nun değer kazanması normaldir. Bu tedbirler ile yatırımcının geri çekilmesi çok normaldir. 2022 yılının liraya oldukça zarar vereceği bugünden görülmektedir. Önümüzdeki yıl ile ilgili ise tahminler hiç de iç açıcı değil.

Dolar Kurunun 2023 Yılında Kaç Para Olacağını Söyledi!

Dolar kuru bağlamında fiyat ön görüsü yapan Selçuk Geçer, “Dolar kurunun 35 TL olacağını sık sık söylüyorum. Bu kaçınılmaz son olacak. Dolar kurunu baskılayarak bir yerde tutuyorlar ancak bundan sonra şartlar iyice zorlaşacak. Piyasada esasen dolar kurunun 18,50 TL’den fiyatlanmadığını herkes görüyor. Konut fiyatlarına bakın, otomobil fiyatlarına bakın, market fiyatlarına bakın dolar kurunun kaç TL’den fiyatlandığını görürsünüz. 2023 senesinde 35 TL’ye yükselecek bir dolar kuru göreceğiz.” şeklinde açıklama yaptı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP