Felaket senaryosunu açıklamıştı! Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi! Dolar mı Euro mu?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Felaket senaryosunu açıklamıştı! Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi! Dolar mı Euro mu?

Felaket senaryosunu açıklamıştı! Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi! Dolar mı Euro mu?

ABONE OL
16 Aralık 2022 09:49
Felaket senaryosunu açıklamıştı! Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi! Dolar mı Euro mu?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi! Dolar mı Euro mu? Felaket senaryosunu açıklamıştı! Aşağıda yazılanlar sadece Selçuk Geçer’in şahsi görüşüdür. Okurken bir yatırım tavsiyesi olarak algılanmamasında fayda vardır. Yalnızca özel yatırım şirketleri yatırım tavsiyesi vermekte yetkilidirler. Burada yazılanlar Selçuk Geçer’in şahsi analizleri sonucu önerisidir. Selçuk Geçer’in önceki dönemlerde yapmış olduğu açıklamaların birçoğu doğru çıktığı için vatandaşlar tekinli yaklaşsa da Selçuk Geçer’i takibe de devam ediyor.

Dolar mı Euro mu?

Amerika Birleşik Devletlerinin borçlanma ya da borç ödeme dönemlerinde özel piyasa hareketleri ile dolar kuruna müdahaleler olmaktadır. Ama bu düşüşler geçici bir durumdur.

Her iki yatırım aracı da dünya üzerindeki siyasi durumdan etkilenmektedir. Yani bir savaş çıkması durumunda hem Euro hem dolar değer kazanmaktadır. Ancak daha büyük askeri yatırımları olan Amerikan Doları daha iyi değer kazanmayı savaş dönemlerinde göstermektedir. O yüzden yaşanılan Ukrayna ve Rusya savaşı doları körüklemiştir.

Kısa vadeli alım satımlar düşünülür ise verilen komisyonlar ile yatırımcının küçük yatırımı eriyebilir. Günde iki alım satım yapılması ayda elli civarı alım satım komisyonu göz önünde bulundurulması doğrudur.

Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi!

Selçuk Geçer, “Tarım üretici fiyatları yükseliyor ve gıda fiyatlarının düşmesini beklemeyin. Enflasyon böyle yükselirken dolar kurunun aynı yerde kalması mümkün değil. Baskılayarak bir seviyede tutabilirler ama bu baskıyı devam ettiremezler. Zaten son 1 yıllık sürece bakım adım adım bir yerde sabitliyorlar kuru sonra bir üst seviyeye geçiliyor orada baskılamaya başlıyorlar. Bu ne demek? Dolar kuru yükselişini sürdürecek.” açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası beklenti anketinde yıl sonunda 19 TL seviyelerinde bir dolar kurundan bahsediyorlar. Yıl sonunda eğer kurda kırılma olmazsa büyük ihtimalle 23 TL – 24 TL seviyelerinde yılı kapatırız. Bahsettiğim kırılma olursa o zaman 35 TL – 40 TL seviyesini görürüz.” şeklinde görüş bildirdi.

finans365.com özel haber

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. finans365.com kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Mehmet Veli

    Selçuk Geçer’den GEÇMİŞ. hiçbir tahmini tutmuyor. Finas365 ise iki reklam uğruna vuma çanak tutuyor. Yazık.

  • Kartal

    Sayın geçer çok felaket tellalı çalıyorsun.

  • Mehmet KAYA

    Butip karamsar tablo ve felaket tellallarına kulak vermiyoruz. İşimize yatırım yapıyoruz. Bunun gibi boş konuşanların kendine hayrı yok , size faydası olsun. Bunlar da izlenme ile para kazanıyor. Hep umutlu olun, yarınlar daha güzel olur.


HIZLI YORUM YAP