DOLAR

32,4342

-0.2%
EURO

34,8176

0%
ALTIN(gr)

2.423,18

0,04%
BİST 100

%
Kredi Cayma Hakkı Nedir, Nasıl Kullanılır? Çekilen Kredi İptal Edilebilir Mi?

Kredi Cayma Hakkı Nedir, Nasıl Kullanılır? Çekilen Kredi İptal Edilebilir Mi?

ABONE OL
19 Aralık 2022 19:53
Kredi Cayma Hakkı Nedir, Nasıl Kullanılır? Çekilen Kredi İptal Edilebilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç dahilinde kredi çekilmesi durumunda bundan vazgeçildiği zaman kredi çektim geri vermek istiyorum verebilir miyim? İnsanlar son zamanlarda yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kredi yöntemlerine başvurur. Bu şekilde tüm gereksinimlerini, borçlarını ya da gerekliliklerini hallederler. Tabi ki bazı durumlarda bu krediyi geri vermek ve borçlanmamak da isteyebilirler.

Kişilerin kredi çektikten sonra belirli bir zaman içinde bundan cayma hakları vardır. Onaylanan ve işleme konulan kredilerin iptali için kişilere verilen süre 14 gündür. Bu 14 gün içerisinde kişiler kredinin iptalini gerçekleştirebilir. Krediden vazgeçmek için ücret ödenir mi? Bunun için herhangi şekilde ücret talep edilemez. Kişiler tamamen ücretsiz şekilde kredisini iptal edebilir.

Kredi Kartı Cayma Hakkı Geçerse Ne Olur?

Kredi kartı için cayma hakkı bulunmakla beraber kredi kartı cayma hakkı geçerse ne olur? Böyle bir durumda kişilerin çekilen borcu tam olarak tek seferde ödemeleri gereklidir. Bu gibi durumlarda bazı bankalar kendilerine göre ceza yöntemleri de uygulayabilir.

Bankalar tüketicilere kredi verirken faiz gelirine bağlı kalarak planlar yapar. Kişilerin krediyi iptal etmesi durumunda bankanın da planları olumsuz şekilde etkilenir.

Bundan dolayı bankalar kişilere vadesi 36 aydan uzun olan krediler için %2 oranında ceza uygular. Bu nedenle kişiler cayma hakkının süresinin geçmemesine dikkat ederek kredisini iptal etmeye çalışmalıdır.

Kredi Kartı İptalinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kredi kartı iptalinde nelere dikkat edilmeli? Sözleşme imzalanmamış ise sözlü beyan ile iptal yapılabilir. Sözleşme imzalandıysa da ücret ödememek adına 14 günü geçmeden krediden vazgeçilmelidir. Cayma hakkı süresinin sözleşmenin imzalandığı günden itibaren başlandığını unutmamak gerekir. Kredi iptal edildiği zaman faiz, veri ya da üçüncü taraf ödemelerinin dışında ücret talep edilememektedir.

İptal edilmek istenen kredinin vadesi uzunsa ya da sözleşmede belirtilmişse erken kapama cezasının uygulanması muhtemeldir. Kredi kartının iptali konusunda tüm detayların bilinmesine özen göstermek gerekir. Kredi çektim geri vermek istiyorum verebilir miyim? Konusunda yapılacaklar kişilerin lehine sonuçlanır. Bu nedenle krediden vazgeçen kişiler bunun nasıl yapılacağını bilmelidir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP