Gram altın en çok kime kazandıracak? Bu sene dolar mı altın mı daha çok yükselecek? O tarihe dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Gram altın en çok kime kazandıracak? Bu sene dolar mı altın mı daha çok yükselecek? O tarihe dikkat!

Gram altın en çok kime kazandıracak? Bu sene dolar mı altın mı daha çok yükselecek? O tarihe dikkat!

ABONE OL
3 Ocak 2023 09:50
Gram altın en çok kime kazandıracak? Bu sene dolar mı altın mı daha çok yükselecek? O tarihe dikkat!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

O tarihe dikkat! Gram altın en çok kime kazandıracak? Bu sene dolar mı altın mı daha çok yükselecek? Bu gelişmeler olurken yatırım için bekleyenler gram altının yükselişi sürecek mi ve ne zaman kadar sürecek? Bu yükseliş oranı ne kadar kazanç sağlayacak? Bütün bu soruların cevapları altın yatırımcıların son dakika haberlerine odaklanmasına sebep oldu. Bu konudaki bekleyiş ve altının durumunu merak sürüyor.

Gram Altın En Çok Kime Kazandıracak?

Altın her zaman kazandıran bir yatırım aracı olarak biliniyor. Bu güne kadar altın iniş çıkışlar yaşasa da her zaman kazandırdığı için yatırımcılar altını hep güvenli liman olarak görmüştür. Altının bu özelliği birçok yatırımcının mottosu haline gelse de son zamanlarda yapılan yorumları artık altının da kaybettireceği ve hatta yarı yarıya inme riskinin bulunduğu ifade ediliyor. Bu konuda yapılan yorumların desteklenmesi yorumcuların haklı çıkabileceği konusunda yatırımcıları tereddüte düşürdü.

Yatırımcılar olumsuz yorumlara rağmen düzenli olarak altını takip etmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. İşte altın en çok bu kişilere kazandıracak gibi görünüyor. Altın hakkında yorum yapanlar işte bu şekilde istikrarlı yatırımların devam ederlerse kazanmaları kaçınılmaz olacak gibi görünüyor.

Gram Altın Fiyatları

Yeni seneye dinamik başlayan gram altın dün 1.100 lira civarını aşarak rekor kırmıştı. Gram altın günü 1.097 liradan kapatmıştı. Fakat sürat kesmeden yoluna devam eden gram altın bugüne de büyük yükselişle devam etti. Yeni rekorunu kırarak 1.109 liraya kadar ulaşan gram altın, şu sıralar 1.107 liradan prosedür görüyor.

Çeyrek Altın Fiyatları

Gram altınla birlikte çeyrek altın fiyatlarında da yükseliş sürat kesmiyor. Günü 1.835 liradan kapatan çeyrek altın, şu sıralar 1.849 liradan alıcı buluyor. Gram altın gün içinde 1.852 liralara kadar çıkarak o da rekor kırmıştı.

Ons Altın Fiyatları

Yükselişini çabucak sürdüren ons altın fiyatları da dünü 1.824 dolardan kapatmış, şu sıralar 1.842 dolardan prosedür görmeye devam etmekte.

Bu Sene Dolar Mı Altın Mı Daha Çok Yükselecek?

Yatırımcılar amaçlarını 2023 beklentilerine göre biçimlendirmeye çalışırken ekonomistlerin ve eksperlerin altın yorumları ile dolar ön görüleri de yakın mercek altına alınmıştı. Bu bağlamda yaptığı yorumlar yakından takip edilen isimlerden bir tanesi olan İslam Memiş yeni açıklamalar yaptı.

“2023 yılının tamamı çok belirsiz olacağından dolayı, kaos yılı olacağından dolayı yine riskleri bölmekte fayda var. Sepet kültürünü 2023’te devam ettiriyoruz. Çok karmaşık bir yıl olacak. Çünkü çok belirsiz. Burada kısa vadede alım satım yapmak isteyenler maalesef batacak. Bunda yapacak bir şey yok” diyerek sepeti bölme tavsiyesi verirken altın ve gümüşün hala gerçek değerinde olmadığını ve bu nedenle 2023 yılında altının dolardan daha fazla getiri sağlayacağını öngördü.

 

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com sorumluluk kabul etmez

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP