DOLAR

32,4335

0.23%
EURO

35,0037

-0.21%
ALTIN(gr)

2.327,48

0,34%
BİST 100

%
Tapu İptal Ve Tescil Davaları Ne Kadar Sürer? Tapu İptal ve Tescil Davası Nedir, Nasıl Açılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tapu İptal Ve Tescil Davaları Ne Kadar Sürer? Tapu İptal ve Tescil Davası Nedir, Nasıl Açılır?

Tapu İptal Ve Tescil Davaları Ne Kadar Sürer? Tapu İptal ve Tescil Davası Nedir, Nasıl Açılır?

ABONE OL
9 Ocak 2023 19:42
Tapu İptal Ve Tescil Davaları Ne Kadar Sürer? Tapu İptal ve Tescil Davası Nedir, Nasıl Açılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu iptal ve tescil davaları incelenirken dosyanın niteliğine bakılır. Bu duruma göre davalar hakkında detaylar belirlenir. Tapu iptal ve tescil davaları ne kadar sürer? Davaların başlaması için taşınmazın kime ait olduğunu belirleyen resmi bir belge bulunmalıdır. Bu tapu Tapu Sicil Müdürlükleri tarafından tapu siciline kaydedilir ve resmi işlemlere başlanır. Tapuların ve tapu sicillerinin iptali için açılan davalarda kişilik haklarının da zedelenmemesi gerekir.
Tapu iptal ve tescil davasının ne kadar süreceği davanın durumuna göre değişebilir. Tapu iptali ve tescil davalarına 730 günlük hedef süre uygulaması getirilmiştir.

Tapu İptal ve Tescil Davası Nasıl Açılır?

Tapu iptali ve tescil davaları birbirlerinden bağımsızdır. Tapu iptalinin istenmesi durumunda tapu iptal davası, davanın yanında tapu sicil kaydının da değişmesi istenirse tapu iptal ve tescil davası açılır.

Tapu İptal ve Tescil Davası Nerede Açılır?

Tapu iptal ve tescil davaları Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülür. Davalı kişi tapunun tescilinin yapıldığı kişidir. Davalarda mutlaka uzman avukatlardan destek almak gerekir. Tapu iptal davası avukatlık ücretleri davanın türüne göre farklılık gösteriyor. Tapu davalarında eşin ve çocukların barınma hakkı korunur. Ailenin birlikte oturduğu ev hakkında tasarruf hakkı iki eşin ortak kararına bırakılır. Eşin rızası olmaması durumunda tapu iptal ve tescil davası açılır. Böylece konut güvenliği en iyi şekilde sağlanır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP