Her dediği olay olan İslam Memiş’ten dikkat çeken açıklama! Nakdi olan paraya para demeyecek!
  • Finans 365
  • Altın
  • Her dediği olay olan İslam Memiş’ten dikkat çeken açıklama! Nakdi olan paraya para demeyecek!

Her dediği olay olan İslam Memiş’ten dikkat çeken açıklama! Nakdi olan paraya para demeyecek!

ABONE OL
16 Ocak 2023 12:24
Her dediği olay olan İslam Memiş’ten dikkat çeken açıklama! Nakdi olan paraya para demeyecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Nakdi olan paraya para demeyecek! Her dediği olay olan İslam Memiş’ten dikkat çeken açıklama! FED faiz kararlarının alınmasının ardından altın fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Altın bu düşüşü birçok kişiyi sıkıntıya sokarken yatırım yapmayı planlayanlar için bu durum karasızlık anlamına geliyor. Yatırımını altın üzerinden yapmayı düşünenler yapılacak olan açıklamalara odaklanmış durumda. Altının bu düşünün ne kadar süreceği ve yükselişe geçilmesi için nelerin olması gerektiği gibi konuları merak eden yatırımcılar için İslam Memiş’ten açıklamalar gelmeye başladı.

ABD Merkez Bankası Fed, 50 baz puanlık faiz artışı yaptı. Karar sonrası konuşan Başkan Powell, faiz artışlarının bitmediğini ve nihai faiz beklentisinin yüzde 5,1’e yükseltildiğini ifade etti.

Fed Başkanı Powell yaptığı açıklamada ABD ekonomisinde yavaşlamanın kuvvetleneceğini ve 2023 büyüme beklentilerini yüzde 1,2’den yüzde 0,5’e düşürdüklerini açıkladı. Alınan faiz artırım kararı sonrasında ekonomik ivme kaybının istihdamı da yavaşlatması beklenirken işsizlik oranının 2023’te yüzde 4,6’ya çıkması beklenen bir durum olarak görülüyor.

FED faiz kararlarının açıklanmasının ardından gümüşte de değişiklik yaşandı. Açıklamalar sonrasıda altın gibi gümüşte de düşüş yaşandığı ifade diliyor. Ülkemizdeki altın ve gümüş yatırımcıları dünya çapında yapılan açıklamaları beklemeye başladı.

Altın Fiyatlarında Son Durum

Altın ons başına 1929 doları gördükten sonra 1916 dolar oranına geriledi. Böylece gram altın rekor serisini dördüncü güne taşıdı. Gram altın 1165 TL ile yeni rekor civarını gördü.

Gram altın ardından 1157 TL’ye geriledi. Cumhuriyet altını sabah saatlerinde 7 bin 857 TL alış ve 7 bin 976 TL satış fiyatıyla, çeyrek altın ise 1896 TL alış ve 1939 TL satış fiyatıyla prosedür gördü.

finans365.com özel haber

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com sorumluluk kabul etmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP