DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Babamın, Annemin, Dedemin Üzerine Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır? Başkasının Adına Tapu Kaydı Nasıl Sorgulanır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Babamın, Annemin, Dedemin Üzerine Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır? Başkasının Adına Tapu Kaydı Nasıl Sorgulanır?

Babamın, Annemin, Dedemin Üzerine Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır? Başkasının Adına Tapu Kaydı Nasıl Sorgulanır?

ABONE OL
18 Ocak 2023 19:16
Babamın, Annemin, Dedemin Üzerine Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır? Başkasının Adına Tapu Kaydı Nasıl Sorgulanır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar annesinin, babasının, dedesinin üzerinde olan tapuların durumunu merak ediyor. Tapı sorgulama işlemleri konusunda detayları sizlere sunuyoruz.
Tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? Vatandaşlar yakınlarını kaybettikleri zaman miras işlemleri için sorgulama yapmaya çalışıyor. Kişinin üzerinde bulunan tüm gayrimenkuller için sorgulama işlemleri için merak edilenleri paylaşıyoruz.

Başkasının Adına Tapu Kaydı Nasıl Sorgulanır?

Kişi vefat ettiği zaman mirasçılar tapu kaydı sorgulama işlemlerinden yararlanabiliyor. Mirasçı belgesi yoksa kurum tarafından tapu bilgileri gösterilmiyor. Tapu kaydı sorgulaması için ise kişinin ölüm belgesi gerekiyor. Veraset ilamı üzerinden tüm mirasçılar görülebiliyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamayla sadece tapu sicilinde hak sahibi olan kişilerin sorgulama taleplerinin alınacağını bildirdi. Ayrıca bu kişiler itiraz taleplerini de iletebilecek.

Mirasçı Olmayan Kişiler Sorgulama Yapabilir Mi?

Vatandaş başkasının adına gayrimenkul sorgulamak istediği zaman bilgi alamayacaktır. Mutlaka yasal olarak mirasçı olması gerekir. Üçüncü kişiler sadece mirasçılık belgesi ile tapu kaydı sorgulaması gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden sorgulama işlemleri kolayca yapılabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün adresinden öğrenebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.

Sistem üzerinde tapu sorgulama bölümünden kendi mal varlığınızın sorgulamasını yapabilirsiniz. Ayrıca web tapu uygulaması üzerinden de detayları görebilirsiniz. Bu uygulamaya e-Devlet şifresi ile giriş yaparak tapu detaylarına göz atabilirsiniz. Günümüzde milyonlarca vatandaş bu uygulama üzerinden tapu son durumlarını görebiliyor.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Fırat

    GSS borçlarida siliniyodu hani nerde seçimlere yakın insanlara yalan haberler verip kandırıyorlar

  • Mehmet Ali

    Olmuyorsa olmuyor. Nasıl yapılır? Diyorsunuz . Cevap boş. Kötüsünüz

  • Tayyar

    Yalan haber yapmada üzerinize yok.Haberin başlığına bak detaylara bak.Ulan dedesinin diyorsun sonra arkası Yok.Madem açıklasana ŞEREFSİZLER.

  • Hakan

    Önemli olan alt soy sorgusu zaten kişi kendi üzerine olan taşınmaz i biliyor


HIZLI YORUM YAP