DOLAR

32,5895

0.34%
EURO

34,8495

0.32%
ALTIN(gr)

2.499,73

0,63%
BİST 100

%
Dacia yeni modeliyle piyasayı ters düz etti! Rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor! Bayilerde kuyruk var!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Dacia yeni modeliyle piyasayı ters düz etti! Rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor! Bayilerde kuyruk var!

Dacia yeni modeliyle piyasayı ters düz etti! Rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor! Bayilerde kuyruk var!

ABONE OL
29 Ocak 2023 12:49
Dacia yeni modeliyle piyasayı ters düz etti! Rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor! Bayilerde kuyruk var!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor! Bayilerde kuyruk var! Dacia yeni modeliyle piyasayı ters düz etti! Dacia’nın Avrupa pazarında satışa sunduğu tamamen elektrikli Dacia Spring Türkiye pazarında alıcılarına sunulmak üzere geliyor. Dacia Spring’in ülkemizdeki güncel satış fiyatı kaç TL olacak? İşte detaylar… Otomobil sektöründe birçok marka artık elektrikli modellere doğru geçiş yapmış durumdadır. En çok tutan modellerin ise ucuz ve düşük menzilli olan araçlar olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelliklere sahip olan Dacia’nın bu yıl çıkardığı Spring de tam olarak böyle bir model olarak sunulmuştur.

Yakın zamanda yapılan düzenleme ile ülkemizde giriş seviyesindeki elektrikli motora sahip otomobillerden alınacak olan ÖTV oranı yüzde 15’e düşürülmüştü. Bu da otomobilin fiyatına büyük oranda etki etmiş ve fiyatlar olabildiğince ucuzlamıştı. Bu sayede Spring’in fiyatı da daha Türkiye pazarına girmeden ucuz olarak satışa sunulacağı belli olan bir model olmuştu. Bu indirimli fiyatı ile Dacia Spring alıcıları aracın gelmesini dört gözle bekliyor.

Spring TOGG’un yardı fiyatına satışa çıkacak

Ülkemizde elektrikli araçlar için ÖTV indirimi TOGG için yayınlanmıştı. Aynı özelliklere sahip olan Spring’in de bu indirimin nimetlerinden yararlanacağı belirtiliyor. Böylece TOGG ile aynı sınıftan olan Spring tahmini fiyatlarla TOGG’un yarı fiyatına satışa sunulacak. Yapılan bu tahminlerden sonra ülkemize getirilmesi için hazırlıkları devam eden Dacia Spring’in fiyatı ile ilgili çeşitli tahminler yapılmaya başladı.

Alınan bilgilere göre Spring’in Türkiye fiyatının belirlenmesi için çalışmalar başlamış durumda. Dacia’nın bu modeli 500 bin TL bandında satışa sunmak istediği gelen haberler arasında yer alıyor. Bu da Spring’in hali hazırda en ucuz B SUV model olacağı anlamını taşıyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP