DOLAR

32,3889

-0.11%
EURO

34,5904

-0.64%
ALTIN(gr)

2.385,66

-2,01%
BİST 100

%
2B arazisi nasıl satın alınır? 2B arazisi almak için gerekli belgeler nelerdir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2B arazisi nasıl satın alınır? 2B arazisi almak için gerekli belgeler nelerdir?

2B arazisi nasıl satın alınır? 2B arazisi almak için gerekli belgeler nelerdir?

ABONE OL
25 Şubat 2023 22:51
2B arazisi nasıl satın alınır? 2B arazisi almak için gerekli belgeler nelerdir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2B arazisi, devletin mülkiyetinde olan orman arazileri için kullanılan bir kavramdır. Bu araziler, çeşitli sebeplerden dolayı özel kişilere satışa sunulur. 2B arazisi satın almak isteyen kişilerin yapması gereken bazı adımlar ve gerekli belgeler vardır. İlk olarak, 2B arazisi satın almak isteyen kişilerin, arazinin bulunduğu il özel idaresine veya Orman Genel Müdürlüğü’ne başvurarak arazinin satışa çıkarılıp çıkarılmadığını öğrenmeleri gerekmektedir. Eğer arazi satışa çıkarılmışsa, satışa çıkarılan arazi ile ilgili detaylı bilgi edinilebilir.

2B Arazisi Nasıl Satın Alınır?

Daha sonra, 2B arazisi satın almak isteyen kişilerin, ilgili kuruma başvurarak “Arazi Satış Başvuru Formu” nu doldurması gerekmektedir. Bu formda, alınacak arazinin yeri, büyüklüğü, fiyatı ve ödeme koşulları gibi detaylı bilgiler yer alır.

Başvuru formu doldurulduktan sonra, başvuru sahibi, arazi satışı ile ilgili olarak gerekli olan diğer belgeleri hazırlamalıdır. Bu belgeler, arsa tapusu, nüfus cüzdanı, vergi levhası, imar planı ve projesi gibi evraklar olabilir.

2B arazisi satın almak isteyen kişilerin belirtilen belgeleri tamamlayarak başvuru işlemlerini tamamlaması gerekir. Başvuru sonrası, arazi satışı için ilan edilen tarihlerde açık artırma veya teklif alma yöntemiyle satış işlemi gerçekleştirilir.

2B Arazi Satın Almak İçin Hangi Belgeler Gerekli?

– Başvuru dilekçesi,

– Nüfus cüzdanı fotokopisi,

– Başvuru bedelinin ödendiğine dair banka makbuzu,

– Veraset ilamının onaylı örneği,

– Akdi haleflerden ise kanun yürürlüğe girdikten sonra düzenlenecek noter tasdikli yazılı muvafakat.

2B arazisi satın almak isteyenler yani hak sahiplerine satış işlemleri yetkili idare tarafından, başvuru süresinin doldurduğu tarihten itibaren en geç 6 ay sonunda bildiriliyor.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Ormancı

    Orman idaresinde çalışan biri olarak insanları bilginlendirmeye çalışıyormuş gibi yapyayalım lütfen. Bir haber yapılacaksa doğru bilgiler ile yapalım. Yazının içeriği nicelik olarak bomboş, satın almak isteyen hangi kuruma başvuracak nerdeki araziler 2b olduğunu nasıl öğrenecek biraz caba lütfen haber yaparken.


HIZLI YORUM YAP