DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır? Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır? Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir?

Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır? Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir?

ABONE OL
28 Şubat 2023 20:24
Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır? Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu geçmişi sorgulama ve araştırma, tapu müdürlüklerinde yapılan işlemlerin başında gelir. Tapu geçmişi sorgulaması için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, e-devlet sistemi üzerinden http://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine giriş yaparak, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilirler. Bu işlem sonrasında “Tapu bilgileri sorgulama” butonuna tıklanarak, arzu edilen tapunun bilgileri sorgulanabilir. Ancak, e-devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek tapular, tapu sahibinin T.C. kimlik numarasının sisteme kayıtlı olması veya tapunun Osmanlı tapusu olmaması gerekmektedir. Bu sebeple, eski tapuların sorgulanması için tapu müdürlüklerine başvurmak gerekmektedir.

Ölen Kişinin Tapusu Nasıl Alınır?

Ölen kişinin tapusu alınırken, mirasçılar veya mirasçı olacak kişiler, tapunun bulunduğu il veya ilçe tapu müdürlüklerine başvurarak, gerekli evrakları tamamlamalıdırlar. Veraset ilamı, mirasçıların kimlik belgeleri ve tapu harçları, tapunun alınması için gerekli olan evraklar arasında yer almaktadır.

Babadan Kalan Ev Nasıl Satılır?

Bir evin tapusu miras yoluyla kalırsa, tapu sahipleri evin satışı için tapu devir işlemi yapmak zorundadırlar. Miras kalan evin satışı için, varislerin nüfus cüzdanı fotokopileri veya veraset belgesi gibi belgeleri sunmaları gerekmektedir. Ayrıca, hissedarlardan 65 yaş üzerinde olan varsa, akli dengelerinin yerinde olduğunu belirten bir rapor da sunmaları gerekmektedir. Tapu devir işlemi, tapu harcı ve döner sermaye bedelinin ödenmesiyle tamamlanır.

Tapuda 1/4 Hisse Ne Demek?

Ölen kişinin mirasından kalan evdeki paylar, mirasçıların arasında paylaştırılır. Örneğin, bir kişi öldüğünde eşine mirasın 1/4’ü geçer. Bu hisse, üvey anneannesi ya da üvey nine yaşıyorsa doğrudan ona geçer. Eğer üvey anneannesi ölmüş ise bu hisse dedenizden sonra ölmüş ise üvey çocuklara geçer. Bu miras, elbirliği mülkiyet olarak tapuya tescil edilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP