DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

ABONE OL
3 Mart 2023 22:00
Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu sahipleri, taşınmaz malı üzerindeki haklarının ne olduğunu ve hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrilebileceğini merak ediyor. Bu makalede, hisseli tapu hakkında önemli detaylara yer vereceğiz ve sizleri bilgilendireceğiz.

Hisse Satışı Nasıl Yapılır?

Hisse satışında, elbirliği mülkiyeti mevcut ise yani hisse sahiplerinin isimleri ve hisse miktarları belirtilmiş ise, diğer hissedarların onayı alınması gerekiyor. Taşınmaz herkesin adına tescil edilmiş ise, müstakil hissesini diğer pay sahiplerine danışmadan da satabilirsiniz.

Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişte bazı detaylar bulunmaktadır. Parselin bulunduğu yerde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi uygulanırsa hisse çözümü yapılmamaktadır.

Ortak Tapu Satışı Nasıl Yapılır?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. Hisse sahipleri, gayrimenkulün satışına dair ortak karar vermeli ve satış için tapuda hazır bulunmalıdır. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek, onları yansıtacak bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilebilir.

Habersiz Ev Satışına Nasıl Engel Olunur?

Hisseli tapunun satışı sözleşmeyle veya tapu sicilinde yapılır. Ancak, diğer pay sahiplerinin önalım, şufa hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır.

Masrafsız Tapu Devri Nasıl Olur?

Masrafsız tapu devri işlemi için öncelikle tapu dairesine başvuruda bulunmak gereklidir. Tapu dairesi tarafından gerçekleştirilen devir işlemleri, satış yapılmadan da tamamlanabilir ve bu işlem “Tabu Hibesi” olarak adlandırılır.

Hisseli Tapudan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Hisseli tapudan kurtulmak için öncelikle serbest çalışan harita ve kadastro mühendislerine danışılmalı ve arsa ayırma planı hazırlatılmalıdır. Harita mühendisi arsaya dair çap ve kroki ölçümlerini yapmalı ve planı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü onayına sunmalısınız.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP