DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
İŞKUR yurtdışı iş ilanları için hizmet ve işlemleri yayınladı! Gerekli belgeler, başvuru şekli hepsi dahil!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR yurtdışı iş ilanları için hizmet ve işlemleri yayınladı! Gerekli belgeler, başvuru şekli hepsi dahil!

İŞKUR yurtdışı iş ilanları için hizmet ve işlemleri yayınladı! Gerekli belgeler, başvuru şekli hepsi dahil!

ABONE OL
13 Mart 2023 11:31
İŞKUR yurtdışı iş ilanları için hizmet ve işlemleri yayınladı! Gerekli belgeler, başvuru şekli hepsi dahil!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gerekli belgeler, başvuru şekli hepsi dahil! İŞKUR yurtdışı iş ilanları için hizmet ve işlemleri yayınladı! Yabancı ülkelere iş başvuruları İş-Kur üzerinden yapılabiliyor. Bu nedenle kişilerin bir İş-Kur hesabı açmaları gerekiyor. Ayrıca e-devlet üzerinden İş-Kur sitesine girecek olan kimselerinde e-devlet şifresi edinmeleri gerekiyor. Yurtdışı alım yapan firmalar genelde aracı kurumlar ile çalışıyorlar. Bu noktada kişilerin aracı firmalara işlemleri yapması adına bir vekalet vermesi gerekebiliyor. Nitelikli işlerde ise kişilerden diploma örneği ve transkript isteniyor. Bunların İngilizceye çevrilmiş olması gerekiyor. Ayrıca deneyimli işçi isteyen firmalar tavsiye mektupları da isteyebiliyor. Bunun için başvuran kişilerin daha önceki iş verenlerinden bir tavsiye mektubu alması gerekebilir. Bu sebeple başvuru yapmadan önce gerekli olan belgeleri inceleyerek hazırlamak uygun olacaktır.

İŞKUR İle Yurt Dışında Çalışma Fırsatları

Yurt dışında çalışma fırsatları arayan birçok kişi, İŞKUR’un yurt dışı iş ilanlarını takip ediyor. Ancak, bu ilanları takip etmek, insanların kafasında bazı soru işaretleri bırakabiliyor. Yurt dışında çalışmak için neler gerekiyor? İŞKUR yurt dışı iş ilanı başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR, tüm bu soruların cevaplarını açıkladı!

İŞKUR Yurt Dışı İş İlanları

İŞKUR, binlerce iş ilanı yayınlamaya devam ediyor ve özellikle İŞKUR yurt dışı iş ilanları büyük ilgi görüyor. İŞKUR yurt dışı iş ilanları yakından takip ediliyor ve tüm soru işaretlerini İŞKUR gideriyor! İşte yurtdışı istihdam hizmetleri ile ilgili hizmetler ve işlemler…

İŞKUR duyurdu:

Türk ve yabancı işverenlerin yurtdışındaki işlerinde çalıştırmak amacıyla verdikleri işgücü isteklerinin karşılanmasını, yurt dışında çalışmak için başvuran iş arayanların işlemlerinin yerine getirilmesini, işverenlerin işgücü ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ilan izninin verilmesini, özel istihdam bürolarının yurt dışı istihdam hizmetlerinin düzenlemesine ilişkin işlemlerini ve yurt dışı hizmet akitlerinin düzenlenmesi ve onaylanmasını kapsamaktadır.

Yurtdışı İstihdam Hizmetleri İle İlgili Esaslar

Yurt dışı ile ilgili iş ve işlemler, İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezleri tarafından yerine getirilir.

İşverenlerin, İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezleri ya da özel istihdam büroları aracılığıyla veya kendilerinin doğrudan temin ettikleri işçilerle veya tayin ettikleri vekil arasında, Kurum tarafından hazırlanan yurt dışı hizmet sözleşmesinin imzalanması ve İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezleri tarafından onaylatılması zorunludur. Bu sözleşmedeki hükümler değiştirilemez. Ancak işveren, bu sözleşmede sayılan asgari haklar saklı kalmak kaydıyla işçinin çalışacağı ülkede geçerli olan çalışma koşullarıyla ilgili bilgileri işçiye sunar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP