DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Bağ-Kurluların, SSK Ve Emekli Sandığı Emekli Vatandaşların Zam Haberi Geldi! Bayram İkramiyelerine Zam Gelecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bağ-Kurluların, SSK Ve Emekli Sandığı Emekli Vatandaşların Zam Haberi Geldi! Bayram İkramiyelerine Zam Gelecek

Bağ-Kurluların, SSK Ve Emekli Sandığı Emekli Vatandaşların Zam Haberi Geldi! Bayram İkramiyelerine Zam Gelecek

ABONE OL
14 Mart 2023 11:29
Bağ-Kurluların, SSK Ve Emekli Sandığı Emekli Vatandaşların Zam Haberi Geldi! Bayram İkramiyelerine Zam Gelecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda yapılan haberlere göre Bağ-Kurdan emekli vatandaşların, SSK’dan emekli vatandaşların ve emekli sandığı emekli vatandaşların beklemiş olduğu bayram ikramiyelerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği üzere devlet emekli olan vatandaşlarına Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki bayramda bayram ikramiyesi veriyor. Emekli olan vatandaşlar Ramazan ve Kurban bayramlarının öncesinde devlet tarafından verilen yani hibe edilen bayram ikramiyeleri ile ilgili güncel haberler geldi. 2022 yılının Ramazan ve Kurban bayramlarında emekli vatandaşlara bir bayram 1100 TL diğer bayram 1100 TL olmak üzere toplam olarak 2200 TL bayram ikramiyesi almışlardı. 2023 zamları ile birlikte bu sene ne kadar bayram ikramiyesi verileceği emekli vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Emekli vatandaşlar maaş ikramiyeleri ile ilgili tüm zam haberlerini merakla takip ediyor. Emekli vatandaşlar herhangi bir başvuru yapmadan alacakları emekli maaşları üzerinden bayram ikramiyeleri ile ilgili bir zam olacak mı merak ediyor. Başta Bağ-Kurdan emekli olan vatandaşlar olmak üzere SSK ve emekli sandığı emeklilerin maaş hesaplarına yatacak olan bayram ikramiyelerinin nasıl alınacağını ve zam olup olmayacağı sorularının cevapları haberimizde.

Emekli Vatandaşlara Ramazan Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Veriliyor?

Bağ-Kurdan emekli olan vatandaşlar, SSK ve emekli sandığının emeklileri için ödenecek olan Ramazan bayramının emekli ikramiye ödemesi ile ilgili yeni bir duyuru yapıldı. Emekli olan vatandaşların Ramazan Bayramı öncesinde ekonomik sıkıntılarının bir nebze de olsa giderileceği tahmin edilen Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödemesi bu sene ne kadar olacaktır sorusu emekliler tarafından merak ediliyor. Dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere verilen bayram ikramiyesi hakkında birden çok teori bulunuyor.
Öne sürülen bu teorilerden birisi emeklilere yapılan zamlar gibi bayram ikramiyelerinde de %30 oranında bir zam yapılacağı hakkında. Bu sene emeklilere yapılan %30’luk zammın aynısı emekli ikramiyelerine de yapılacağı duyuruldu. Geçtiğimiz sene 1100 TL olarak ödeme yapılan emekli ikramiyesi zammı sonrasında bu sene emekli bayram ikramiyesinin 1430 TL olması bekleniyor. Emekli vatandaşlara verilen bayram ikramiyelerinde verilecek olan miktarın Ramazan Bayramı 2500 TL Kurban Bayramı 2500 TL olmak üzere toplam olarak iki bayramda 5000 TL verilmesi düşünülüyor.

Emekli Bayram İkramiyesine Başvuru Yapılıyor Mu? İkramiye Ne Zaman Yatacak?

Emekli olan vatandaşlara Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı olmak üzere yılda iki kez verilen emeklilere bayram ikramiyesi başvurularının nasıl yapıldığı merak ediliyor. Emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyelerine başvuru yapmak gerekiyor mu? Dini bayramlarda verilen emekli Bayram ikramiyelerine herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yok. Emekli olan her vatandaş bayram ikramiyesinden başvuruda bulunmadan da faydalanabilir. Bağ Kur, SSK ve emekli sandığı vatandaşlar başvuru yapmadan yılda iki kez bayram ikramiyesi alabilir. Geçtiğimiz yıllarda 1.100 olan bayram ikramiyesinin bu sene 2.500 TL olması bekleniyor. Yani emeklilere yapılan zam gibi %30 zam bekleniyor. %30 zam yapıldığı takdirde bu sene iki bayramda toplam emekli vatandaşlara başvuru şartı aranmadan 5000 TL emekli hesaplarına yatacak.

Emekli vatandaşlara bayramlarda verilecek olan bayram ikramiyelerinin hesapları ne zaman yatırılacağı sorusu merak ediliyor. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Bu sorunun cevabı haberimizdedir. Emekli vatandaşlara bayramlarda verilen Bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılması için TBMM’nin onayından geçmesi gerekiyor. TBMM’nin onayından geçiş yapıldıktan sonra onaylanan ikramiye tutarları Ramazan ve Kurban Bayramından tam bir hafta öncesinde hesaplara yatırılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP