DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kaymakamlık Resmen Ebeveyne Maaş Ödeyecek! Çocuklu Hanelere Müjdeli Haber Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kaymakamlık Resmen Ebeveyne Maaş Ödeyecek! Çocuklu Hanelere Müjdeli Haber Geldi

Kaymakamlık Resmen Ebeveyne Maaş Ödeyecek! Çocuklu Hanelere Müjdeli Haber Geldi

ABONE OL
14 Mart 2023 13:32
Kaymakamlık Resmen Ebeveyne Maaş Ödeyecek! Çocuklu Hanelere Müjdeli Haber Geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dar gelirli vatandaşlara da desteğini esirgemeyen devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği hanelere yardım sağlıyor. Çocuk yardım parasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, yardımın detaylarını büyük bir ilgiyle inceliyor. Ülkemiz, sosyal yardımları ile birlikte vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Bunun sonucunda yeni düzenleme ile birlikte on binlerce vatandaş hanedeki çocuk sayısına göre yardım almaktadır.

Evdeki çocuk sayısına bakılmaksızın başvuruların kabul edildiği Çocuk destek bileşeni programında, ödemelerin hızlı bir şekilde yatırılacağı belirtildi. İlk şart, yardımın isminden de anlayacağınız gibi sadece çocuğunuzun olmasıdır.

Ödemeler Aslında Çocuk Harçlığı Olarak Veriliyor

Hayatın giderek zorlaştığı günümüz dünyasında dar gelirli insanlar özellikle çocukları için daha fazla para kazanmanın yollarını arıyor. Bu durumda hükümet, insanlara farklı türde yardımlar vererek onlara yardımcı oluyor. Ödemenin yardım kısmı, evde kaç çocuğun yaşadığına bağlı olarak aylık 450 ila 650 TL arasında değişmektedir. Bu programdan yararlanan haneye çocuk için harçlık verilmektedir.

Bakan Derya Yanık Detaylı Açıklamalar Yaptı

Bakan Derya Yanık, yoğun ilgi gören Çocuk destek bileşeni programı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Derya Yanık, çocuk destek bileşeni kapsamında evde yaşayan çocuk sayısına göre aylık 450 ile 650 TL arasında yardım yapacaklarını söyledi. Yani bu ödeme kapsamında 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 ve üzeri çocuklu ailelere 450 TL, 4 ve üzeri çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuklu ailelere ise 650 TL ek ödeme yapılacak.
Çocuk Destek Bileşeni İçin Nereye Başvurulur?

İnsanlar, düşük gelirli haneler için yapılan çocuk destek bileşeni hakkında nereden daha fazla bilgi alabileceklerini bilmek istiyor. Şartları sağlayan vatandaşlar, E-Devlet üzerinden erişebileceği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından veya kaymakamlıklardaki SYDV’ye başvurabilirler. Peki, yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir?

Çocuk Destek Bileşeni İçin İstenilen Şartlar Nelerdir?

Yardıma ihtiyacı olan her hane bu yardımdan faydalanabilecek. Aile Destek Programı’ndan yardım alabilmek için evdeki her kişinin aylık gelir olarak net asgari ücretin 1/3’ü olan 1.833,45 TL’den az kazanması gerekmektedir. Başvuran aile halihazırda devletten başka şekillerde yardım alıyor olsa bile, hak kazanmaları halinde bu yardımı da alabilecektir. PTT yardımı olarak adlandırılan bu ödemeler her ayın 25’inde PTT üzerinden alınabilmektedir.

Yeni Yardım Tutarı 2.393 TL Oldu

Aile Bakanlığı yeni yardımla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Duyurulan müjdede yeni yardım miktarının 2392 TL olduğu söylendi. PTT başvuru ekranından başvuru yapanlara hemen gönderilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ve destek için vatandaşlara ödeme yapmaya devam ediyor. Bakanlık yardım miktarının değişeceğini de söyledi. Yardım olarak ödenen para miktarı arttı. Hesaplara artık bu yardım için 2392 TL yatırılmış olacak. Hemen başvuru yapanlar, 15 Mart’tan itibaren nakit yardımı PTT’den alabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mart ayında sosyal yardım ve destek ödemeleri ile insanlara yardım etmeye devam ediyor. Birçok kişi Bakanlığın sosyal hizmetlerinden yardım alsa bile çok kişi yararlanamıyordu. Fakat yardım alabilenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bugün Aile Bakanlığı yeni bir yardım programını duyurdu. Şimdi Türkiye Aile Destek paketinden 2.392 TL’ye varan avantajlar elde edebilirsiniz.

Hem Yardım Parası Hem Çocuk Destek Bileşeni Sağlanacak

Türkiye Aile Destek paketi kapsamında başvuran kişiler hem yardım ödemesi hem de çocuk destek bileşeni almaktadır. Toplamda her iki yardımın değeri 2392 TL’ye kadar çıkıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi E-Devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ödemeler Ziraat Bankası hesabınızdan veya adınıza PTT’den direkt olarak alınabilmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Yeşim keleş

    Ne ödemesinden bahsediyorsunuz onu birde ben anlasam devlet hiçbir zaman bana destek vermedi de vermiyor da ne zaman ihtiyacım olsa devleti yanımda göremiyorum eşim işsiz kaldı o kadar yardım talep ettim başvuru yaptim sesimi duyan asla olmadı devlet bana hiç yardımda bulun madı bulunmuyor da sonra da oy istiyorlar vakti gelince nerde zengin muhtaç olmayan bir insan varsa o yardım parası alıyor

  • Emine yiğit

    Bize yardım et ışık yok


HIZLI YORUM YAP