DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Riski olan iller peş peşe açıklandı! Gaziantep, Niğde, Osmaniye, Kilis, Adana’da kırmızı alarm verildi…
  • Finans 365
  • Gündem
  • Riski olan iller peş peşe açıklandı! Gaziantep, Niğde, Osmaniye, Kilis, Adana’da kırmızı alarm verildi…

Riski olan iller peş peşe açıklandı! Gaziantep, Niğde, Osmaniye, Kilis, Adana’da kırmızı alarm verildi…

ABONE OL
15 Mart 2023 13:39
Riski olan iller peş peşe açıklandı! Gaziantep, Niğde, Osmaniye, Kilis, Adana’da kırmızı alarm verildi…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış mevsimlerinin gelmesiyle birlikte havaların soğuması ve kar yağışının yoğunlaşması beklenirken, beklenen yağışlarda azalma ve kuraklık yaşanıyor. Yağışların istenilen düzeyde olmaması sonucu kuraklık da kaçınılmaz bir hale geldi. Ancak, Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile birlikte Anadolu bölgesinde ciddi bir yağışın beklendiğini duyurdu.

Yağışın Beklendiği Bölgeler

Yağışların beklenildiği bölgeler arasında Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kilis ve Niğde bulunuyor. Özellikle Gaziantep’te salı günü su baskını riski olabileceği uyarısında bulunuldu.

Kışın Yağışların Etkisi

Kış mevsimlerinde özellikle yoğun kar yağışları beklenirken, bu yıl beklenilen yağış düzeyine ulaşılamadı. Ancak, mart ayında yeniden yağışların etkili olması bekleniyor. 2023 yılının mart ayı ile birlikte ciddi bir yağış beklendiği açıklandı. Bu yağışların, kuraklığın önüne geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’in Uyarısı

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Anadolu bölgesinde ciddi bir yağışın beklendiği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kilis ve Niğde bölgelerinde yoğun yağışlar bekleniyor.

Gaziantep’e Özel Uyarı

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, özellikle Gaziantep’te su baskını riski olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşların önlem alması gerektiğine dikkat çekti.

Kuraklık ve Yağışların Etkisi

Ülkemizdeki yağışların azalması ve hava durumlarının mevsim normallerinin dışında olması, kuraklık gibi problemlerin oluşmasına neden oluyor. Ancak, beklenen yağışlar ile birlikte kuraklığın önüne geçilmesi bekleniyor.

Hava Durumu ve İklim Değişikliği

İklim değişikliği nedeniyle havaların normal şartlardan daha sıcak olduğu tahmin ediliyor. Bu durum da hava durumlarının normalden farklı şekillerde oluşmasına neden oluyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Fatih

    İnsanları tedirgin etmek sizin okunma sayınızdan daha az önemli herhalde…Haber başlığında deprem varmış gibi veriyorsunuz…insanların psikolojilerini bozmak yerine düzeltme yoluna gitmek daha ahlaklı bir yayın politikası olur..Tabi anlayana


HIZLI YORUM YAP