Doların yönü resmen belli oldu! Elinde doları olanlar o tarihi kaçırmasın! Dolarda yer yerinden oynayacak! Şimdi bakın!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Doların yönü resmen belli oldu! Elinde doları olanlar o tarihi kaçırmasın! Dolarda yer yerinden oynayacak! Şimdi bakın!

Doların yönü resmen belli oldu! Elinde doları olanlar o tarihi kaçırmasın! Dolarda yer yerinden oynayacak! Şimdi bakın!

ABONE OL
16 Mart 2023 13:34
Doların yönü resmen belli oldu! Elinde doları olanlar o tarihi kaçırmasın! Dolarda yer yerinden oynayacak! Şimdi bakın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Elinde doları olanlar o tarihi kaçırmasın! Dolarda yer yerinden oynayacak! Şimdi bakın! Doların yönü resmen belli oldu! Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler, yatırımcılar arasında heyecan yaratmaya devam ediyor. Herkes, “dolar ne kadar olacak?” ve “dolar kaç TL olur?” sorularının cevabını merakla bekliyor. Bu kapsamda, Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararına yönelik beklentiler büyük bir önem taşıyor. Elinde doları olanlar da, doların rotasının ne olacağına ilişkin karar sonrasını bekliyor. Bu makalede, doların rotası ile ilgili merak edilenleri ele alacağız.

Amerika Merkez Bankası Faiz Kararı

Amerika Merkez Bankası (Fed), politika faizini ocak ayında 25 baz puan artırarak yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltti. Bu, 16 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Fed faiz oranının artırılması kararı oy birliğiyle alındı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedeflerini desteklemek için federal fon oranını yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltmeye karar verdi.

Doların Rota Belirlemesi

Amerika Merkez Bankası, faiz kararını 21-22 Mart tarihlerinde açıklayacak. Bu tarihlerdeki açıklama sonrasında doların rotası tamamen belirlenecek. Elinde doları olan herkes, açıklanacak karar sonrasında doların yönünün ne olacağına ilişkin beklentiler içinde. Ekonomistlere göre, doların yükselişe geçeceği söyleniyor. Dolar kuru için tahminlerde bulunan ekonomistler, doların 24 TL seviyesine kadar yükselebileceğini belirtiyorlar.

Dolar/TL Kurunun Güncel Durumu

16 Mart 2023 tarihinde dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru güne yukarı yönlü başladı ve dolar endeksi 104,203 bandında hareket ediyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 19,15 TL, satış fiyatı ise 19,21 TL seviyesinden satılıyor.

Doların Yönüne İlişkin Öngörüler

Doların yönüne ilişkin öngörüler oldukça farklılık gösteriyor. Bazı ekonomistler, doların yükselişe geçeceğini düşünürken bazıları ise düşüş beklentisi içinde.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan hiçbir açıklama ve ifade editöre ait değildir. İlgili kişinin beyan ettiği açıklamalardır.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Haber metninden yola çıkarak yatırım yapılması durumunda olabilecek sorunlardan finans365.com ve editör sorumlu değildir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP