DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Basına sızdı, vatandaşlar kulak kabarttı! Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi en az 3025 TL olacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Basına sızdı, vatandaşlar kulak kabarttı! Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi en az 3025 TL olacak

Basına sızdı, vatandaşlar kulak kabarttı! Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi en az 3025 TL olacak

ABONE OL
19 Mart 2023 21:42
Basına sızdı, vatandaşlar kulak kabarttı! Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi en az 3025 TL olacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi en az 3025 TL olacak… Basına sızdı, vatandaşlar kulak kabarttı! Ülkemizde çalışan binlerce memura 3600 ek gösterge müjdesi verildikten hemen sonra ise sıra sözleşmeli olan personellere geldi. Sözleşmeli personelin kadro ve EYT meselesi üzerine gözler çevrildi. Hükümet şimdi bu yönde çalışmalar başlatacak gibi görünüyor. Bu iki konuyu gündemine alarak bu konulara üzerinde çalışan hükümet yasama döneminde bu konuyu ve bu konuların getirdiği her iki problemi de çözecek ve çözüm odaklı ilerleyecek. Aynı zamanda bu konular üzerine çalışmalar devam ederken yaklaşan kurban bayramı dolayısı ile kurban bayramında emekliye verilecek ikramiyeler ile ilgili düzenlemelerin de yapılacağı gündeme geldi.

Sözleşmeli Personelin Kadro Sorunu

Sözleşmeli personel, devlet kurumlarında geçici olarak işe alınan kişilerdir. Bu personel, geçici olarak işe alındığı için belirli haklardan mahrum bırakılmaktadır. Sözleşmeli personelin en büyük sorunlarından biri, kadro sorunudur. Sözleşmeli personel, her yıl işe alım yapılırken sıfırdan başlamakta ve işe alınma sürecindeki sınavlarda başarılı olamama durumunda işsiz kalma riski ile karşı karşıya kalmaktadır.

Sözleşmeli Personelin Sorunları

Sözleşmeli personelin sorunları arasında, belirli bir süre çalıştıktan sonra işten çıkarılmaları, ücretlerinin düşük olması, iş güvencesinin olmaması, sendika haklarından mahrum bırakılmaları ve diğer haklardan mahrum bırakılmaları yer almaktadır. Bu sorunlar, sözleşmeli personelin çalışma şartlarını zorlaştırmakta ve çalışanların motivasyonunu düşürüyor.

Çözüm Önerileri

Sözleşmeli personelin kadro sorununun çözümü için, hükümet tarafından birçok öneri sunulmuştur. Bu öneriler arasında, sözleşmeli personelin kadroya alınması, özlük haklarının iyileştirilmesi, sendika haklarının tanınması, ücretlerinin artırılması ve diğer haklardan yararlanmalarının sağlanması yer almaktadır. Hükümetin bu önerileri uygulamaya geçirmesi, sözleşmeli personelin çalışma koşullarını iyileştirecek ve çalışanların motivasyonunu artıracak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP