DOLAR

32,2327

-0.04%
EURO

34,7890

-0.06%
ALTIN(gr)

2.457,38

1,04%
BİST 100

%
14 gün sonra ödenecek emekli bayram ikramiyelerine okkalı zam! Hesaplara o para yatıyor! Emeklinin ayağı düze basacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 14 gün sonra ödenecek emekli bayram ikramiyelerine okkalı zam! Hesaplara o para yatıyor! Emeklinin ayağı düze basacak!

14 gün sonra ödenecek emekli bayram ikramiyelerine okkalı zam! Hesaplara o para yatıyor! Emeklinin ayağı düze basacak!

ABONE OL
22 Mart 2023 13:23
14 gün sonra ödenecek emekli bayram ikramiyelerine okkalı zam! Hesaplara o para yatıyor! Emeklinin ayağı düze basacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllar geçtikçe hayatın her alanında artan fiyatlar, enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle vatandaşların omuzlarına büyük bir yük bindirdi. Bu zorlu süreçte emekli vatandaşlar da en çok etkilenen kesimlerin başında geliyor. Yıllar boyunca sadece enflasyon farkı ile ikramiyeleri arttırılan emekliler, geçtiğimiz yıl sadece 100 TL zamla karşılaştılar. Ancak, Ak Parti hükümetinin bu yıl verilecek ilk ikramiyelerin 14 Mayıs seçimlerine denk gelmesi nedeniyle harekete geçtiği ve ikramiyelerde zam yapmayı planladığı söyleniyor. Peki, bu planlama ne kadar gerçekçi ve emeklilere ne kadar bir artış sağlayacak?

İkramiyelere Yapılan Zammı ‘Komik’ Bulan Emekliler Tepkili

Geçtiğimiz yıl yapılan 100 TL zam emekliler tarafından yeterli bulunmadı. Emekli vatandaşlar, zam miktarının yetersiz olduğunu ve ikramiyelerinin enflasyon farkı ile arttırılması gerektiğini dile getirdiler. EYT’lilerle birlikte sayıları 15 milyonu geçen emekli vatandaşları memnun etmek isteyen iktidar ise ikramiye zamları için düğmeye bastı.

Ancak, İYİ Parti’nin TBMM’ye taşıdığı bayramlarda 3500 TL ikramiye ödenmesi teklifi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyuyla reddedildi. Bu durum da emekli vatandaşların tepkisine neden oldu. Ancak, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesi AKP hükümeti, reddedilen teklifi kopyalayarak uygulamaya karar verdi.

Emekli İkramiyeleri Ne Kadar Artacak?

Ankara kulislerinde yer alan iddialara göre, emekli ikramiyeleri 3000 TL ile 3500 TL arasında bir seviyeye çıkarılacak. Bu durumda, iki bayramda yapılacak toplam ödeme 6000 lira ile 7000 lira sınırında gerçekleşecek.

Bu rakamların gerçekleşmesi halinde emekli vatandaşların yüzü bir nebze olsun gülebilir. Ancak, bu rakamların henüz kesinleşmediğini de belirtmek gerekir.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Emekli ikramiyelerinin ödeme tarihi, emekli olan vatandaşların SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi kurumlardaki kimlik numaralarına göre farklılık gösteriyor. Genellikle emekli ikramiyeleri, nisan ayının ilk haftası ile 2. haftası arasında hesaplara aktarılıyor. Bu yıl da ramazan bayramı öncesi bu döneme denk geldiği için, ödemelerin bu tarihlerde yapılması bekleniyor.

Eyt’liler Bayram İkramiyesi Alabilecek Mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile emekli olmaya hak kazanan vatandaşların bayram ikramiyesi alma hakkı bulunuyor. EYT’liler, emeklilik başvurularının sonuçlanması ile ilk maaşlarını almadan önce bayram ikramiyesi alabilecekler. Bu nedenle, 17-26 Nisan tarihleri arasında ilk maaşlarını alacak olan EYT’liler, henüz maaşlarını almamış olsalar bile bayram ikramiyesi ödemelerinden faydalanabilecekler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP