DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Vedat Bilgin son dakika açıkladı! Emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesine ek zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı ve ikramiye…
  • Finans 365
  • Finans
  • Vedat Bilgin son dakika açıkladı! Emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesine ek zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı ve ikramiye…

Vedat Bilgin son dakika açıkladı! Emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesine ek zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı ve ikramiye…

ABONE OL
22 Mart 2023 13:42
Vedat Bilgin son dakika açıkladı! Emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesine ek zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı ve ikramiye…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesine ek zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı ve ikramiye… Vedat Bilgin son dakika açıkladı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin uzun süredir beklediği müjdeli haberleri sonunda verdi. Yaptığı son dakika açıklamasında emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam yapılacağını belirtti. Bu gelişme, milyonlarca emeklinin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den emekli maaşıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, emekli maaşlarının düşük olduğunu ve maaş zammının gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, emekli bayram ikramiyesine de düzenleme yapılacağını duyurdu. Bakan Bilgin’in açıklamaları, milyonlarca emeklinin beklentilerini artırdı.

Bakan Bilgin’in açıklamalarına göre, en düşük emekli aylığı olan 5.500 liranın, bugünkü şartlarda yetersiz kaldığı vurgulandı. Bakan Bilgin, “Biz çalışanlarımızı koruyoruz. Toplu sözleşme müessesemiz bu konuda önemli bir mekanizmadır. İşçiler için mevzuatta böyle bir düzenleme yok, sosyal devlet sorumluluğuyla bunu yerine getirmek zorundayız” dedi.

Alternatif modeller üzerinde çalışıldığına dair de bilgi veren Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşını yükseltecek çalışmaların yapıldığını söyledi. Ayrıca, emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri için de düzenleme yapılacağı müjdesi verdi.

Bakan Bilgin’in açıklamaları, emekliler arasında umut yarattı. Emekliler, uzun süredir bekledikleri maaş zammı ve bayram ikramiyesi düzenlemesinin yapılmasını istiyorlardı. Bakan Bilgin’in açıklamaları, emeklilerin hayatlarında ciddi bir rahatlama sağlayacak gibi görünüyor.

Bu açıklamaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuya ilişkin olumlu değerlendirme yapması bekleniyor. Emekliler, Bakan Bilgin’in açıklamalarının bir an önce hayata geçirilmesini ve kendilerine rahat bir nefes aldırılmasını umut ediyorlar.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Nisan ayına girilmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’na doğru geri sayım başladı. Bu özel gün öncesinde emeklilerin en merak ettiği konulardan biri de bayram ikramiyesi zammı oldu. Geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi, bu yıl yapılacak olan zam ile birlikte artacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı ile yaptıkları görüşmede bayram ikramiyesi zammını ele aldıklarını ve zam miktarının belirlendiğini söyledi. Ancak henüz net bir açıklama yapmadı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP