DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Milyonlarca tapu sahibi için karar verildi! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli! Yoksa…
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonlarca tapu sahibi için karar verildi! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli! Yoksa…

Milyonlarca tapu sahibi için karar verildi! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli! Yoksa…

Emlak vergisi ödeme tarihleri milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor ve pek çok tapu sahibi tarafından araştırılıyor. Bu yıl emlak vergisi ödemeleri için son tarih 31 Mart olarak belirlendi,

ABONE OL
24 Mart 2023 10:33
Milyonlarca tapu sahibi için karar verildi! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli! Yoksa…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli! Yoksa… Milyonlarca tapu sahibi için karar verildi! Emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili olarak, A haber’de paylaşılan bilgiye göre, emlak vergisinin 2023 yılı için 1. taksit ödemeleri mart, nisan ve mayıs aylarında, 2. taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi tek seferde ödenebileceği gibi, iki eşit taksitle de ödenebiliyor.

Kira geliri elde edenlerin her yıl mart ayında Maliye’ye beyanname vermesi gerekiyor. Bu beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi ise Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. 1 Ocak – 31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için beyannamenin Mart ayının birinci gününden 31 Mart son günün akşamına kadar verilmesi gerekiyor.

Kira geliri elde edenlerin her yıl Mart ayında Maliye’ye beyanname vermesi zorunludur. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi, Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitle ödenmektedir. Mükelleflerin, 1 Ocak – 31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için Mart ayının birinci gününden 31 Mart son günün akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP