DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! Doğru konut sigortası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!
  • Finans 365
  • Finans
  • DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! Doğru konut sigortası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! Doğru konut sigortası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

Deprem felaketi sonrası, Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizde yaşanan hasarlar, sigorta konusunu yeniden gündeme getirdi.

ABONE OL
24 Mart 2023 16:17
DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! Doğru konut sigortası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları! Depreme karşı alınacak önlemler arasında sigorta yapmanın önemi bir kez daha anlaşıldı. Ancak sigorta yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte detaylar…Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası, toplam 11 ilde birçok ev ve iş yeri hasar gördü. Deprem felaketinin yarattığı hasarların boyutu, depreme karşı sigorta yapmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

DASK ve Konut Sigortası Talebi Arttı

Deprem felaketinin ardından, DASK ve konut sigortası talebinin arttığı görüldü. Özellikle deprem riski yüksek olan bölgelerde yaşayan vatandaşlar, evlerinin ve iş yerlerinin zarar görmesi durumunda maddi kayıplarının önüne geçmek için sigorta yaptırmaya yöneldi.

Sigorta Yaptırmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken Püf Noktaları

Sigorta yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı püf noktaları var. Öncelikle, sigorta poliçesinde yer alan teminatları ve istisnaları dikkatlice incelemek gerekiyor. Sigorta poliçesi almadan önce, ihtiyaçlarınızı belirleyip, doğru teminatları seçmeniz önemlidir.

Ayrıca, sigorta şirketinin itibarını ve müşteri memnuniyetini araştırmak da önemlidir. Sigorta şirketinin ödeme performansını, müşteri yorumlarını ve şikayetlerini inceleyerek, doğru sigorta şirketini seçebilirsiniz.

DASK Penetrasyon Oranları Düşük

Yapılan araştırmalar, Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) penetrasyon oranının düşük olduğunu gösteriyor. Ülke genelindeki 20 milyon 32 bin konuttan sadece yüzde 55,4’ü DASK poliçesine sahip bulunuyor. Konut sigortası da ihtiyari bir ürün olmasına rağmen penetrasyon oranları oldukça düşük kalıyor.

Konut Sigortası Maddi Güvence Sağlıyor

Deprem gibi doğal afet durumlarında, evin değerini yüksek oranda karşılamak ve konut içerisindeki eşyaları güvence altına almak açısından konut sigortası, sigortalıya maddi güvence sağlıyor. Sigortam.net CEO’su Bora Uludüz, Kahramanmaraş depremi sonrasında konut sigortalarının önemine dikkat çekerek, olası felaketlere karşı önlem alınmasının zorunlu olduğunu vurguluyor. Zorunlu Deprem Sigortası’nın sadece deprem ve deprem sonucu meydana gelen sel, yangın gibi doğal afetler nedeniyle binada oluşan maddi hasarlara karşı güvence sağladığını ifade etti.

Uludüz, konut sigortasının ise hem konut hem de konutun içerisinde yer alan tüm eşyaları kapsayan çok daha geniş boyutlu bir güvence sunduğunu belirtti. “Zorunlu Deprem Sigortası DASK, belirli bir miktara kadar ev sahiplerine teminat sunuyor. Konutun gerçek değerini güvenceye teminata almak için ise mutlaka konut sigortası yaptırmak gerekiyor” diyen Uludüz, konut sigortası poliçelerinin deprem teminatlarının yanı sıra aynı zamanda günlük hayatta yaşanabilecek hırsızlık, elektrik ve su tesisatı kaynaklı sorunlara karşı da güvence sunduğuna dikkat çekti.

Uludüz, DASK poliçesinin her yıl yenilenmesi gerektiğini vurgularken, ev sahiplerinin bina ve eşya teminatını bir arada alması gerektiğini, ancak kiracıların da eşyalarını güvenceye almak için ayrıca poliçe oluşturabileceğini söyledi. Herhangi bir hasar veya zarar durumunda kaybın karşılanmasını garanti altına almak için metrekare birim fiyatlarındaki güncel değerlemelerin takip edilmesi gerektiğini belirten Uludüz, ev sahiplerinin DASK ve konut sigortası yaptırdığı zaman belirli oranlarda kira gelir vergisi indirimi hakkından yararlanabileceklerini ifade etti.

Konut sigortası poliçesinin düzenlendiği tarihten sonra gerçekleşen hasarları karşıladığına işaret eden Uludüz, konut sigortası poliçesinin konut içerisinde yer alan bazı teknolojik cihazları da teminat altına aldığını, ancak bu teminatları oluştururken cihazların yaşına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Konut sigorta poliçesi içinde, herhangi bir afet durumunda eşyaya gelen hasar, manevi tazminat, kira kaybı, taşınma yardımı gibi ödemelerin mevcut olduğunu ifade eden Uludüz, şirketten şirkete değişmekle birlikte konut sigortası alırken teminat altına riskleri mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP