Son dakika dolar tahmini alanları, satanları şoke etti! Seçim sonrası dolar kuru akla zarar olacak!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Son dakika dolar tahmini alanları, satanları şoke etti! Seçim sonrası dolar kuru akla zarar olacak!

Son dakika dolar tahmini alanları, satanları şoke etti! Seçim sonrası dolar kuru akla zarar olacak!

ABONE OL
29 Mart 2023 11:53
Son dakika dolar tahmini alanları, satanları şoke etti! Seçim sonrası dolar kuru akla zarar olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim sonrası dolar kuru akla zarar olacak! Son dakika dolar tahmini alanlar, satanları şoke etti! Dolar kuru hakkında son dakika açıklaması geldi ve seçim sonrasında doların yükseleceği tahmin ediliyor. Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, seçim sonrası dolar kurunda bir sıçrama beklediğini belirtti. Uysal, seçimi kim kazanırsa kazansın doların 25 TL’ye kadar çıkacağını söyledi.

Faiz Artırılmalı

Uysal, faizlerin artırılması gerektiğini ve bunun bir strateji olacağını da sözlerine ekledi. Dolar kurundaki yükselişin önlenmesi için faiz artışının önemli olduğunu vurguladı. Bankaların kredi verme eğiliminin düşük olduğunu ve şirketlere zor kredi verildiğini belirten Uysal, reel sektörün ve ihracatçı şirketlerin bu durumdan çok mustaripler olduğunu ifade etti.

Doların Yükseleceği Seçim Sürecinde Şirketlerin Durumu

Doların seçim öncesi 19,50 TL’ye ulaşacağını öngören finans uzmanı Uysal, bankaların kredi verme eğilimlerinin düşük olduğunu ve şirketlere kredi verilmediğini söylüyor. Bu durum, reel sektördeki ihracatçı şirketleri olumsuz etkiliyor. Bankaların BDDK kuralı gereği aktif veya satışlarına oranla yüzde 5’ten fazla kredi verememesi, işletmelerin dolar cinsinden ithalat yapmak için gerekli olan parayı temin etmesini zorlaştırıyor. Bu sıkıntılı durumun seçim sürecine kadar devam edeceğini belirtiyor.

Seçim sonrasında politika değişikliği yapılması gerektiğini savunan Uysal, hangi parti kazanırsa kazansın dolar kurunun 25 TL’ye doğru sıçrayacağını öngörüyor. Bu nedenle, işletmelerin dolar cinsinden ithalat yapmak isteyenlerin seçim sonrası dönemi beklemeleri tavsiye ediliyor.

Dolar Kuru Yükseliyor: 1 Dolar Kaç TL Oldu?

Döviz piyasasındaki son gelişmeler, dolar kurunun yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor. Bugün itibariyle, 1 doların Türk lirası karşısındaki değeri 19.13 TL seviyesine yükseldi. Bu durum, birçok yatırımcının ve tüketicinin dolar ile ilgili endişelerini artırıyor.

Euro Kuru Rekor Kırdı: 1 Euro Kaç TL Oldu?

Döviz piyasasındaki hareketlilik, sadece dolar kurunu değil, aynı zamanda euro kurunu da etkiliyor. Bugün itibariyle, 1 euro’nun Türk lirası karşısındaki değeri 20.74 TL ile rekor seviyeye ulaştı. Bu da Türkiye’deki birçok kişinin Euro’ya olan talebini etkileyebilir.

Kaynak: https://www.ekonomim.com/finans/haberler/dolartlde-25e-dogru-ziplama-olabilir-haberi-688518

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP