DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

ABONE OL
31 Mart 2023 22:02
Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Satılık ev ilanlarında arsa tapulu evler sıklıkla karşılaştığımız bir terimdir. Ancak, arsa tapulu ev almak hakkında bilgi sahibi olmayanlar, bu terimin ne anlama geldiğini ve almak için avantajlarını veya dezavantajlarını bilemeyebilirler. Bu makale, arsa tapulu evlerin ne olduğunu, avantajlarını ve dezavantajlarını ele alarak, arsa tapulu ev almak mantıklı mı, yoksa sakıncalı mı olduğunu açıklamaktadır.

Arsa Tapulu Ev Nedir?

Arsa tapulu ev, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmasına karşın henüz iskan belgesi alınmamış binalardaki evlerdir. Fiziki olarak evin yapılmış olmasına karşın resmi kayıtlarda bu evler hala arsa olarak gözükür. Arsa tapulu evler, satılırken resmi olarak evin değil arsa hissesinin satışı yapılır. Yani arsa tapulu bir ev aldığınızda, tapuda evi değil arsa hissesini satın almış olursunuz.

Arsa Tapulu Ev Almak Mantıklı Mı?

Arsa tapulu ev satın almak, birçok avantaj ve dezavantaj ile birlikte gelir. Arsa tapulu evler, genellikle diğer satılık evlerden daha ucuzdur, ancak pek çok problemle birlikte gelebilir.

Arsa tapulu evler, fiyat olarak daha cazip görünebilir, ancak satın alma sürecinde ve gelecekteki satış sürecinde birçok sorun yaşama ihtimaliniz vardır. Bu nedenle, arsa tapulu ev almadan önce dikkatli olmanız gerekir.

Arsa Tapulu Ev Almanın Sakıncaları Nelerdir?

Arsa tapulu evlerde iskan belgesi yoktur. İskan belgesi olmayan yapıların satışında, bazı bankalar konut kredisi kullanmayı reddederler. Bu nedenle, tamamını nakit ödeyecek bir alıcının bulunması gerekebilir. Keza, arsa tapulu evi alırken sizin de kredi kullanmanız zor olabilir.

Ayrıca, arsa tapulu evlerde elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler mesken değil, şantiye aboneliğinden verilir. Bu da yüksek tutarlı faturaların gelmesine yol açabilir.

Arsa Tapulu Olmayan Evler

Arsa tapulu olmayan evler, mesken tapulu yani kat mülkiyeti kurulmuş olan evlerdir. Resmi kayıtlarda bitmiş ve iskanı onaylanmış bir ev olduğu için tapusunda “mesken” olarak belirtilmiştir. Bu nedenle, satışı önerilen evler arasındadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP