Türkiye’de dolar kaç para olacak? ABD’li banka yatırımcılara haberi verdi: O tarihlerde 20, 25, 40 ve 45 TL…
  • Finans 365
  • Döviz
  • Türkiye’de dolar kaç para olacak? ABD’li banka yatırımcılara haberi verdi: O tarihlerde 20, 25, 40 ve 45 TL…

Türkiye’de dolar kaç para olacak? ABD’li banka yatırımcılara haberi verdi: O tarihlerde 20, 25, 40 ve 45 TL…

ABONE OL
3 Nisan 2023 16:11
Türkiye’de dolar kaç para olacak? ABD’li banka yatırımcılara haberi verdi: O tarihlerde 20, 25, 40 ve 45 TL…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li banka yatırımcılara haberi verdi: O tarihlerde 20, 25, 40 ve 45 TL… Türkiye’de dolar kaç para olacak? ABD’nin en büyük üçüncü bankası olan Bank of America, Türkiye’deki seçim değerlendirmeleri üzerinden dolar tahmininde bulundu. Türkiye’de son yıllarda 18 seviyelerinde uzun süre tutunmaya çalışan dolar/TL kuru, geçtiğimiz günlerde 19’un üzerine çıktı. Doların 19 seviyelerine çıkmasının ardından birçok Türk finansal analist ve ekonomist tarafından doların en düşük 20-25 ve hatta 40-45 TL seviyelerine çıkacağına yönelik açıklamalar gelmişti.

Dolar Tahminleri: Bank of America Türkiye’ye Yüzde 15-25 Artış Öngörüyor

ABD’nin en büyük 3’üncü bankası olan Bank of America, Türkiye’ye yönelik dolar tahminlerinde bulundu. Banka, seçim tahminleri üzerinden yaptığı açıklamada, dolar/TL kuru için yüzde 15-yüzde 25 arası bir artış öngörüsünde bulundu.

Türkiye’de faizlerin düşürülmesine ilişkin kararlar ve Merkez Bankasının faiz düşürmesi sonrası artan enflasyon oranı, dolar kurunu yukarı çekti. Ancak, Bank of America’nın raporuna göre, Türkiye ekonomisi para sistemi için yeniden dengelenme ihtiyacı bulunuyor ve bunun sağlanması için dolar/TL kuru yüzde 15-yüzde 25 oranında artış göstermeli.

Bankanın raporunda ayrıca, gerçekleşen cari denge rakamlarının uzun vadeli normlar ile kıyaslandığı banka modelinin Dolar/TL ’nin adil değerini 24 seviyesi olarak gösterdiği belirtiliyor. Bu da, Türk lirasının gerçek değerinin üzerinde olduğunu ve dolar/TL kuru için yükseliş öngörüsünü destekliyor.

Bank of America, Türk lirasının gerçek değerinin üzerinde olmasından dolayı döviz kuru beklentilerini opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden ifade etmeyi tercih ediyor. Ayrıca, politika faizinin yüzde 50’ye çıkarılması durumunda, 10 yıllık tahvil getirisinin yüzde 28’in üzerine çıkarak yüzde 29-yüzde 30 seviyelerinde tepe yapacağını düşünüyorlar. Türkiye ekonomisi için yeniden dengelenme sürecinde dolar/TL kurunda yüzde 15-yüzde 25 arasında bir artışın gerekliliği vurgulanıyor. Bu durum, Türk lirasının gerçek değerinin altında işlem gördüğünü ve politika faizlerinin artırılması ile birlikte daha da yükselebileceğini gösteriyor.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan hiçbir açıklama ve ifade editöre ait değildir. İlgili kişinin beyan ettiği açıklamalardır.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Haber metninden yola çıkarak yatırım yapılması durumunda olabilecek sorunlardan finans365.com ve editör sorumlu değildir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP