DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Apartmanlarda yaşanan aidat soygunu şipşak çözülüyor! Mecliste kabul edildi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Apartmanlarda yaşanan aidat soygunu şipşak çözülüyor! Mecliste kabul edildi!

Apartmanlarda yaşanan aidat soygunu şipşak çözülüyor! Mecliste kabul edildi!

ABONE OL
4 Nisan 2023 16:30
Apartmanlarda yaşanan aidat soygunu şipşak çözülüyor! Mecliste kabul edildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de kabul edildi! Apartmanlarda yaşanan aidat soygunu şipşak çözülüyor!  TBMM’de kabul edilen yedinci yargı paketi ile ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için ara bulucu devreye girecek. Konut sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıkların yanı sıra kira tespit davaları, kira uyarlama davaları ve tahliye işlemleri de ara bulucu ile beraber çözüme kavuşturulacak. Bu paket kapsamında en dikkat çekici noktalardan biri de 5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununun ara bulucunun önüne gelecek olmasıdır.

Son dönemde Türkiye’de konut sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklar sık sık gündeme gelirken, aidatların fahiş artışları da vatandaşların canını sıkmaktadır. Yeni yargı paketi ile beraber artık aidat sorunları da ara bulucular tarafından çözüme kavuşturulacak. Özellikle İstanbul’un Sarıyer, Ataşehir, Bakırköy ve Bahçeşehir gibi bölgelerinde sitelerin fahiş aidat fiyatları, vatandaşları mağdur etmektedir. Bu paket ile beraber kat malikleri aidat problemlerini ara bulucular yardımıyla çözebilecekler.

Ayrıca yedinci yargı paketi kapsamında, komşu şikayetleri, depozitonun geri alınması ve kiracıların verdiği zarar gibi pek çok konu da ara bulucu ile beraber çözüme kavuşturulacak. Haciz uygulamaları da bu paket ile beraber değişiyor. Artık ev eşyaları haczedilemeyecek ve alacakların hakkı korunacak. Beyaz eşyalar haczedilebilecek ancak özel eşyalar haczedilemeyecek ve alacağa yetecek miktarı aşacak bir biçimde haciz yapılamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP