DOLAR

32,7878

1.53%
EURO

35,1602

0.53%
ALTIN(gr)

2.456,52

2,76%
BİST 100

%
PTT para yardımı başvurusu ve T.C ile sorgulama

PTT para yardımı başvurusu ve T.C ile sorgulama

ABONE OL
4 Nisan 2023 21:21
PTT para yardımı başvurusu ve T.C ile sorgulama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT üzerinden para yardımı başvurusunu ve T.C. kimlik numaranız ile sorgulama işleminizi e-devlet platformu üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu yazımızda PTT yardım başvurusu nereye yapılır, PTT yardımı kimlere verilir gibi konuları ele alacağız.

PTT Yardım Başvurusu ve Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Dar gelirli ve maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar PTT yardım parası almak için başvuruda bulunabilirler. Ailesinde düzenli geliri olmayan veya gelir sahibi bireylerin aldıkları ücretin asgari ücretten düşük olması halinde yapılacak başvuru şartlarına ek olarak, ailesinde engelli birey bakanlar, engel durumu bulunanlar, sosyal güvence kapsamında olmayanlar, herhangi bir işte çalışmayanlar ve işten çıkarılmış olanlar PTT yardımı için başvuruda bulunabilirler.

Başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden online olarak veya en yakın Kaymakamlık binasının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf bölümüne şahsen giderek tamamlanabilir. Hayatın her alanında vatandaşına destek olan sosyal yardım başvuruları PTT şubelerinden alınacak kişiye özel şifre yardımıyla online olarak tamamlanabilir. Başvuru ve sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya PTT hizmetleri üzerinden gerçekleştirilerek takip edilebilir.

PTT Yardım Parası Kimlere Verilir?

Maddi imkânları yetersiz kişilere ek olarak ailesinde bakmakla yükümlü engelli birey bulunanlar PTT yardım parası alabilirler. Aileye yönelik, çocuklara yönelik, eğitime yönelik, kadınlara yönelik, yaşlılara ve engellilere yönelik destek ve sosyal yardımlarla ilgili güncel bilgilere https://www.aile.gov.tr/ adresi üzerinden erişim sağlanabilir.

PTT’den Para Yardımı Nasıl Alınır?

Her aileden sadece bir kişiye yapılan maddi destek, başvurusu kabul edilen vatandaşlara devlet tarafından PTT kanalıyla ödenir. Evde bakım maaşı, yaşlılık aylığı, engelli maaşı, emzirme parası gibi ödemeler PTT kanalıyla yapılır. Maddi yetersizliği kurumlar tarafından belirlenen düzeyde olan vatandaşlar, engelli bireyler, şehit ve gazi yakınları da sunulan imkânlardan faydalanabilirler.

PTT yardım parası başvurusunun sonucu yaklaşık 1 hafta içinde açıklanır ve olumlu sonuçlanan başvuruların ödemeleri yine yaklaşık olarak 1 hafta içinde en yakın PTT şubesinden yapılır. Ödemeler genellikle başvurunun onaylandığı tarihten itibaren 1 hafta içinde yapılmaktadır. Ancak bu süre değişkenlik gösterebilir ve belirli dönemlerde yoğunluğa bağlı olarak ödemeler biraz daha geç yapılabilir. Başvurunun sonucunu takip etmek için e-Devlet Kapısı üzerinden veya PTT şubesine giderek TC kimlik numaranızı gösteren resmi bir belge ile sorgulama yapabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP