Vardır bir bildiği! İslam Memiş, Nisan ayı sonunda gram altın ve doların kaç para olacağını net söyledi! Kaçıran bin pişman olur!
  • Finans 365
  • Altın
  • Vardır bir bildiği! İslam Memiş, Nisan ayı sonunda gram altın ve doların kaç para olacağını net söyledi! Kaçıran bin pişman olur!

Vardır bir bildiği! İslam Memiş, Nisan ayı sonunda gram altın ve doların kaç para olacağını net söyledi! Kaçıran bin pişman olur!

ABONE OL
5 Nisan 2023 10:22
Vardır bir bildiği! İslam Memiş, Nisan ayı sonunda gram altın ve doların kaç para olacağını net söyledi! Kaçıran bin pişman olur!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaçıran bin pişman olur! Vardır bir bildiği! İslam Memiş, Nisan ayında gram altın ve doların kaç para olacağını net söyledi! Piyasalarda belirsizlik ve gerginlik damgasını vuruyor. İslam Memiş, isabetli tahminleriyle tanınan bir analist olarak, önümüzdeki günlerin piyasalarda neye gebe olduğunu değerlendirdi. Memiş, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda belirsizliklerin devam edeceğini söyledi. Trump’ın yargılanma süreci, küresel ekonomideki belirsizlikler, Türkiye’deki seçim atmosferi ve depremin etkileri gibi birçok konunun ekonomide belirleyici olacağına dikkat çekti.

Özellikle Rusya, Çin ve İran üçgeninde yaşananlar ve ABD’nin buna verdiği karşılıkların ekonomik açıdan önemli olduğunu belirten Memiş, Türkiye’de döviz kurlarının yukarıya doğru ataklarının devam edeceğini düşünüyor. Memiş, altının ons fiyatında kritik destek seviyesinin 1930 dolar olduğunu ve 1870 dolar seviyesine kadar gerileme olabileceğini ifade etti. Ons altın düştükçe gram altının da değer kaybedeceğine işaret eden Memiş, ons gümüşte ise destek seviyesinin 22,80 dolar olacağını söyledi.

Döviz kurlarında artış bekleyen Memiş, altın ve gümüş gibi emtialarda ise gerileme bekliyor. Borsanın 5000 puan direnç seviyesinde savrulduğuna dikkat çeken Memiş, 4500 puan seviyesi için beklemede olduğunu belirtti.

Bitcoin’de gerileme beklenirken, petrol fiyatlarında toparlanma öngörüldü. Memiş, özellikle emtialar için nisan ayının son alım fırsatını sunacağını öngörüyor. Ancak, makas aralığına dikkat edilmesi gerektiği uyarısını bir kez daha hatırlatıyor.

Altın ve gümüş fiyatları, nisan ayının ilk haftasında yeni rekorlar kırarak yükselişlerine devam etti. Altının ons fiyatı 2 bin 25 dolar, altının gram fiyatı ekranlarda bin 252 lira, Kapalıçarşı ve bankalarda bin 283 liraya yükseldi. Gümüşün ons fiyatı ise 24,90 dolar, gümüşün gram fiyatı ekranlarda 15,35 lira, Kapalıçarşı ve bankalarda ise 16,00 liraya yükseldi.

Ancak, uzmanlar bu yükselişler karşısında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. İslam Memiş gibi birçok uzman, yükselişin sürdürülebilir olmadığına dikkat çekiyor. Fed’in Mayıs ayında faiz artırmayacağı beklentisi, yükselişlerde etkili oldu ancak finansal varlıkların getirilerine bakıldığında altın ve gümüş fiyatlarına yapılan yatırımların riskli olduğu görülüyor.

Uzmanlar, yükselişlerin sürdürülebilir olmaması nedeniyle alım için acele etmemeyi, beklemeyi öneriyorlar. Belirsizliklerin devam ettiği piyasalarda, alım-satım kararlarının dikkatli bir şekilde verilmesi gerekiyor.

Haziran sonrasında altın ve gümüş fiyatlarında bin 300-bin 400-bin 500’lü rakamlara alışılacağı, ons altının 2 bin 350 dolara çıkacağı ve gümüşün gram fiyatında 20 lira, ons fiyatında ise 40 dolar seviyelerine yükseleceği öngörülüyor. Ancak yine de, uzmanlar piyasadaki belirsizliğe dikkat çekerek, satış için risk almamayı öneriyorlar.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans365.com tarafından verilen yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com altın, borsa, finans piyasalarında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP