Seçim sonrası dolar kaç para olur? En net açıklama geldi! Almadan, satmadan önce hemen bakın!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Seçim sonrası dolar kaç para olur? En net açıklama geldi! Almadan, satmadan önce hemen bakın!

Seçim sonrası dolar kaç para olur? En net açıklama geldi! Almadan, satmadan önce hemen bakın!

ABONE OL
6 Nisan 2023 10:24
Seçim sonrası dolar kaç para olur? En net açıklama geldi! Almadan, satmadan önce hemen bakın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En net açıklama geldi! Almadan, satmadan önce hemen bakın! Seçim sonrası dolar kaç para olur? Son dakika haberi olarak Morgan Stanley tarafından yapılan açıklama, seçim sonrası doların ne olacağı konusunda herkesi meraklandırdı. Seçimleri kimin kazanacağı ya da siyasi belirsizlik durumunda doların ne olacağı konusunda merak edilenler için detaylı bir analiz ve tahminler yapıldı. İşte, Morgan Stanley tarafından yapılan dolar TL tahmini.

Morgan Stanley’nin önde gelen analistleri Hande Küçük, Alina Slyusarchuk ve James K Lord’un aralarında bulunduğu ekibin açıklamasına göre, seçimleri kim kazanırsa kazansın doların yükseleceği yönünde bir görüş belirtildi. Görüşler, birçok uzmanın değerlendirmesi sonucu oluştu ve politik durumun olası senaryoları da dikkate alındı.

Rapora göre, eğer seçim sonrasında politikada bir değişiklik olursa TL, beklenenden daha hızlı bir düzeltme süreciyle karşı karşıya kalabilir. Diğer taraftan politika sürekliliği sağlanırsa bile döviz düzeltmesi kaçınılmaz olabilir. İki senaryo da, doların yükseleceği yönündeki görüşlerini pekiştiriyor.

İlk senaryoda, Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanması durumunda, dolar TL sene sonuna kadar keskin şekilde yükselecektir. Bu durumda, politika faizinde kısmi bir geri dönüş olabileceği ve 2024 yılında ekonominin durgunlaşacağı tahmin ediliyor.

İkinci senaryoda, Millet İttifakı seçimleri kazanırsa, yeni bir makro politika çerçevesi yürürlüğe girene kadar yaşanan aksaklıkların en aza indirilmesine odaklanılacaktır. Ekonomide yapılacak reformlar ile finansal istikrarın sağlanması hedeflenirken, politika faizinde artışlar ve daha sert bir durgunluk bekleniyor. Enflasyonun yüzde 45 olacağı ve politika faizinin yüzde 30-35’lere kadar çıkabileceği bildirilirken, sene sonu için yüzde 40-45’lik bir tahminde bulunulmuştur. 2024 yılında ise enflasyonda ciddi bir düşüş beklenirken, üç çeyrek durgunluk yaşanması öngörülüyor.

Siyasi belirsizlik durumunda, Erdoğan seçimi kazanabilir ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamazsa seçimlerin yenilenmesi gündeme gelebilir.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Selami Bakır

    Seçimden sonra 2 senaryo mevcut. Kötü ve çok kötü. Yoksullaşmış umutları olmayan, gülmeyi unutmuş bir halk.


HIZLI YORUM YAP