DOLAR

32,2815

0.01%
EURO

35,0416

-0.15%
ALTIN(gr)

2.473,37

0,30%
BİST 100

%
Europower halka arz başladı mı, hangi bankalarda var? Europower halka arz eşit mi, oransal mı, kaç lot verir? Hisse kodu ve FİYATI!
  • Finans 365
  • Borsa
  • Europower halka arz başladı mı, hangi bankalarda var? Europower halka arz eşit mi, oransal mı, kaç lot verir? Hisse kodu ve FİYATI!

Europower halka arz başladı mı, hangi bankalarda var? Europower halka arz eşit mi, oransal mı, kaç lot verir? Hisse kodu ve FİYATI!

ABONE OL
7 Nisan 2023 12:24
Europower halka arz başladı mı, hangi bankalarda var? Europower halka arz eşit mi, oransal mı, kaç lot verir? Hisse kodu ve FİYATI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Europower halka arz eşit mi, oransal mı, kaç lot verir? Hisse kodu ve FİYATI! Europower halka arz başladı mı, hangi bankalarda var? Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ halka arz ediliyor. Halka arz edilen payların nominal değeri 1 TL olup, 1 lot 40,60 TL’den satılacak. Şirket, enerji sektöründe faaliyet gösteren ve global olarak mühendislik, üretim, taahhüt, satış ve pazarlama alanında lider olan bir şirkettir. Şirketin halka arzına 12 ya da 13 Nisan’da başlanması bekleniyor. Halka arzda, mevcut ortakların 5 milyon TL nominal değerli B grubu payları ve 10 milyon TL nominal değerli B grubu payları ek olarak satışa sunulacaktır.

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ son dakika haberine göre, SPK şirketin halka arzını onayladı. Bu halka arzda, 175 milyon liralık mevcut sermayenin 45 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı, 5 milyon mevcut pay satışı ve bunların yanı sıra 10 milyon ek pay satışı yapılacağı açıklandı. Ayrıca, 5 milyon liralık mevcut pay satışı ile ilgili olarak şirketin mevcut ortaklarından Muhittin Behiç Harmanlı, Ali Gökhan Öztürk ve Ramin Malek’in toplam 5.000.000 TL nominal değerli B grubu payları satılacak.

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ Halka Arzı Detayları

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ halka arzı, SPK tarafından onaylandı. Şirketin 175 milyon liralık mevcut sermayesinin 45 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı, 5 milyon mevcut pay satışı ve 10 milyon ek pay satışı yapılacak.

Bedelsiz Sermaye Artırımı

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketin mevcut ortaklarına bedava verilen yeni hisseler aracılığıyla gerçekleşir. Bu işlemde mevcut ortakların payları artar, ancak sermaye artışından dolayı hisse senedi fiyatı düşmez. Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ’nin mevcut sermayesinin 45 milyon lira olması, şirketin yasal olarak belirlenmiş asgari sermaye tutarını karşılamasına olanak sağlıyor.

Mevcut Pay Satışı

Mevcut pay satışı, mevcut ortakların şirket hisselerini satarak şirketin halka arzına katkıda bulunmasına olanak tanır. Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ, 5 milyon TL nominal değerli B grubu payların satışı gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu hisseler, şirketin mevcut ortaklarından Muhittin Behiç Harmanlı, Ali Gökhan Öztürk ve Ramin Malek’in sahip oldukları hisselerden oluşacak.

Talep Toplama Ne Zaman?

Güçlü ortaklığı ve dinamik yapısıyla dikkat çeken GESAN Elektrik, %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin halka arzı için geri sayıma başladı. Söz konusu halka arzda, 1 lot fiyatı 40,60 TL olarak belirlendi. 45.000.000 lot sermaye artırımı, 5.000.000 lot mevcut pay satışı ve 10.000.000 lot ek pay satışıyla toplamda 60 milyon lot satılacak.

Siz de yatırımınızı GESAN Elektrik’in büyüyen gücüne yapmak istiyorsanız, kaç lotluk emir vereceğinize karar vermeniz gerekiyor. Halka arzda yatırımcılar en az 1 lot (500 TL) ve en fazla 1.000 lot (500.000 TL) değerinde talep verebilecekler.

GESAN Elektrik’in halka arzı, yatırımcılara cazip fırsatlar sunarken, şirketin de büyüme hedeflerine ulaşması için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Halka arzda talep toplama tarihi henüz belli olmamakla birlikte, 12 ya da 13 Nisan gibi başlaması bekleniyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP