Dolar 17 gün sonra kaç para olacak? Amerika Merkez Bankası açıkladı! Elinde dolar olanlar hemen baksın!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar 17 gün sonra kaç para olacak? Amerika Merkez Bankası açıkladı! Elinde dolar olanlar hemen baksın!

Dolar 17 gün sonra kaç para olacak? Amerika Merkez Bankası açıkladı! Elinde dolar olanlar hemen baksın!

ABONE OL
13 Nisan 2023 13:07
Dolar 17 gün sonra kaç para olacak? Amerika Merkez Bankası açıkladı! Elinde dolar olanlar hemen baksın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Elinde dolar olanlar hemen baksın! Dolar 17 gün sonra kaç para olacak? Amerika Merkez Bankası açıkladı! Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar kuru, dün Kapalıçarşı’da 19,63 TL’den kapanış yaparak bugüne yatay başladı. Milyonlarca yatırımcı, doların ne olacağı sorusunu araştırıyor.

Dolar/TL Kurundaki Son Gelişmeler

Dolar/TL kurundaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Bugün de güne yatay başlayan dolar kurunun, faiz kararı öncesinde ne yönde ilerleyeceği merak konusu. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte tüm detaylar:

FED Faiz Kararı ve Dolar

Piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı toplantısını heyecanla bekliyor. Faiz kararı, Mayıs ayında açıklanacak. Toplantı 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve 3 Mayıs akşamı kritik karar resmen açıklanacak. Yatırımcılar, faiz kararına yaklaşık 17 gün kaldığı için doların ne kadar olacağını merak ediyor.

Geçtiğimiz Faiz Artışı ve Dolar

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda politika faizi 25 baz puan artırılarak ABD Merkez Bankası, faizi 4,75-5 aralığına yükseltti. Son artışla birlikte banka, politika faizini 2007 yılından bu yana kaydedilen en yüksek aralığa çıkarmış oldu. Bu artış, doların yükselmesine neden oldu.

Doların Geleceği

Ekonomistler, doların yükselişinin devam edeceğini düşünüyor. Ekonomist Selçuk Geçer, doların 35 TL olacağını ardından da 42 TL olacağını söyledi. Yatırımcılar, doların bu seviyelere ulaşmasından önce harekete geçmek isteyebilir.

Dolar Alım-Satımı Yapmak İsteyenler Ne Yapmalı?

Dolar alım-satımı yapmak isteyenler, dövizciye gitmeden önce doların güncel fiyatını araştırmalı. Bugün dolar ne kadar, dolar kaç lira, dolar bugün kaç TL gibi soruların yanıtlarını öğrenmeliler. Dolar/TL 19,62 TL’den alınırken satış fiyatı ise 19,68 TL olarak işlem görüyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans365.com tarafından verilen yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com kripto paralar konusunda, borsa, finans piyasalarında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP