DOLAR

32,2234

-0.11%
EURO

34,9331

0.17%
ALTIN(gr)

2.445,79

0,57%
BİST 100

%
Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi?

Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi?

ABONE OL
13 Nisan 2023 21:11
Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prefabrik evler son yıllarda özellikle küçük arsa veya arazi sahibi vatandaşlar tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Şehirlerin kalabalığından kaçmak için kendi yaptıkları prefabrik evlere sığınan vatandaşlar, evlerinin yapımı sırasında izin ve ruhsat işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgi sahibi olmak istiyorlar.

Prefabrik Ev İçin Ruhsat Gerekir mi?

Prefabrik evler, imar kanununa göre yapı olarak geçmektedir ve ruhsat ve izin işlemleri diğer yapılara benzemektedir. Kolay kurulumu, daha az alan ve daha az zamana ihtiyaç duyulması gibi birçok avantajı nedeniyle tercih edilen prefabrik evlerin ruhsat işlemleri ile ilgili detaylar aşağıda verilmiştir:

  • İmar Kanunu’nun 21. maddesine göre konusu “yapı” olan inşaatlar, ruhsata tabidir. Prefabrik evler de yapı tanımına girdiği ve imar mevzuatında prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna bulunmaması nedeniyle prefabrik yapılar için ruhsat alınması gerekmektedir.

Prefabrik Ev İçin İzin Gerekir mi?

Bir kişinin istediği bir araziye prefabrik ev inşa edebilmesi için izinle birlikte, evin yapılacağı arazinin imarlı olması de gereklidir. Eğer yapılacak prefabrik evin sadece zemininde beton kullanılacaksa izin işlemleri betonarme ev inşası izni ile benzerlik göstermektedir.

Prefabrik Ev İçin Ruhsat Nasıl Alınır?

Prefabrik ev için ruhsat alma işlemleri şu şekilde ilerlemektedir:

  • İlk olarak prefabrik ev yaptırılacak yerin belediyesine, eğer arsa köyde ise il özel idaresine gidilir.
  • Sonrasında mimarlık ofisine gidilerek ruhsat dosyası hazırlanması gerekmektedir. Burada hazırlanan dosyada, Mimari Proje; (Mimar imzalı) Mekanik Projesi; (Makina Mühendisi imzalı) Elektrik Projesi; (Elektrik Mühendisi imzalı) Statik Projesi; (İnşaat Mühendisi imzalı) bulunuyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP