Otomobili olanlar 8 gün sonra karalar bağlayacak! %47’lik bir artış geliyor!
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • Otomobili olanlar 8 gün sonra karalar bağlayacak! %47’lik bir artış geliyor!

Otomobili olanlar 8 gün sonra karalar bağlayacak! %47’lik bir artış geliyor!

ABONE OL
22 Nisan 2023 15:30
Otomobili olanlar 8 gün sonra karalar bağlayacak! %47’lik bir artış geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de yaklaşık 26 milyon araç sahibi, 1 Mayıs’tan itibaren trafik sigortası primleri üzerinde yeni bir düzenleme ile karşı karşıya. MTV, ÖTV ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından trafik sigortası fiyatlarında da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte araç sahiplerinin trafik sigortası primleri yükselecek.

Yeni düzenleme ile trafik sigorta primleri üzerinde yüzde 16 bir artış yapılacak. Sürücülerin trafik sigorta pirimleri 2.933 TL’ye düşecek, ancak hasarlı sürücülerin trafik sigorta pirimleri 17.598 TL’ye çıkarılacak. Bu değişiklik, hasar geçmişi bulunan sürücülerin daha yüksek prim ödemesi yapmasını sağlayacak.

Trafik sigortası primlerindeki bu değişikliğin nedeni, Türk Lirası’nın değer kaybetmesi nedeniyle yatırımlarını araçlara yapanlar için oluşan mali yükü hafifletmek istemek olabilir. Ancak, araç sahipleri bu yeni düzenlemeyi memnuniyetsizlikle karşıladı.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

Yeni trafik sigortası düzenlemesi, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Sigorta şirketlerine Nisan ayı için bir kereye mahsus olmak üzere %5 artış yapma hakkı verildi. Bu artış, Mayıs ayında yüzde yedilik bir artışa eşdeğer olacak. Haziran ayında ise trafik sigortası primleri üzerinden yüzde ikilik bir artış yapılacak.

Bu düzenleme, araç sahipleri için ek bir mali yük oluşturacak. Sigorta şirketleri, sürücülerin ödeyecekleri primlerde artışa gitmek durumunda kalacak. Otomobiller adına geçerli olacak bu düzenlemeyle mayıs ayında bir kereliğine mahsus olarak %5 artış yapılabilecek. Bunun yanında her ay yüzde ikilik bir artış eklenerek toplamda %27’ye yakın bir yükseliş yaşanacak. Araç şirket üzerine kayıtlı ise bu artış üzerine yüzde yirmilik bir oran daha eklenerek toplamda %47’lik bir artış söz konusu olacak.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP