DOLAR

32,5080

0.27%
EURO

34,5727

0.18%
ALTIN(gr)

2.501,03

0,74%
BİST 100

%
ÖTV’siz araç müjdesi Başkan Erdoğan tarafından verildi! İşte ÖTV ödemeden araba almanın şartları ve detaylar
  • Finans 365
  • Gündem
  • ÖTV’siz araç müjdesi Başkan Erdoğan tarafından verildi! İşte ÖTV ödemeden araba almanın şartları ve detaylar

ÖTV’siz araç müjdesi Başkan Erdoğan tarafından verildi! İşte ÖTV ödemeden araba almanın şartları ve detaylar

ABONE OL
24 Nisan 2023 16:09
ÖTV’siz araç müjdesi Başkan Erdoğan tarafından verildi! İşte ÖTV ödemeden araba almanın şartları ve detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖTV ödemeden araba almanın şartları ve detaylar… ÖTV’siz araç müjdesi Başkan Erdoğan tarafından verildi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’daki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün Temel Atma Töreni’nde esnaflara müjdeli haberler verdi. Cumhurbaşkanı, vergi muafiyeti ve ÖTV avantajı gibi teşviklerle esnafları desteklediğini açıkladı. Evde ürettiği ürünleri internet üzerinden satan esnafların vergi muafiyeti kapsamına alınması, kazançlarından vergi muafiyeti sağlanması gibi bir dizi avantajlar açıklayan Cumhurbaşkanı, aynı zamanda pazarcı esnaflarının da basit usul dışında kalan 13 büyükşehirde bu uygulamaya dahil edileceğini belirtti. Bu uygulama ile pazarcı esnafının da vergi muafiyeti hakkından yararlanması sağlanacak.

Ayrıca, ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflar için de ÖTV avantajı sağlandı. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği yapan esnaflar, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecekler. Detaylar hakkında bilgi verilmesi bekleniyor.

Erdoğan ayrıca TOGG hakkında da konuştu. “TOGG sadece bir otomobil markası değildir, aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece TOGG’ta değil, pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaflara yönelik açıklamaları, birçok kişinin yüzünü güldürdü. Vergi muafiyeti ve ÖTV avantajı gibi teşviklerin açıklanması, esnafların hayatını kolaylaştıracak. TOGG hakkında yapılan açıklamalar ise teknoloji hamlesine verilen destek ve yatırımların devam edeceğinin işareti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP