Araç Fiyatları Yetmedi Şimdi de Kasko Ücretleri Boyun Büküyor

Araç Fiyatları Yetmedi Şimdi de Kasko Ücretleri Boyun Büküyor

ABONE OL
8 Şubat 2024 14:08
Araç Fiyatları Yetmedi Şimdi de Kasko Ücretleri Boyun Büküyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araç sahibi olanlar aracını satmakta zorluk yaşadığı gibi şimdi de zamlanan kasko ücretleriyle karşı karşıya kaldı. Kaskodaki – arasında değişen zamlar gündem oldu.

Kasko sigorta ücretlerinde ciddi oranda artış yaşandı. Araç sahipleri ah ediyor vah ediyor ama bu ücretler ödenmek zorunda. 2024 Şubat ayında kaskodaki güncel fiyat tarifeleri tartışma konusu oldu. Araç sahipleri için ekonomik zorluklar bitmek bilmiyor. Akaryakıt ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zamlarının yanı sıra park ücretlerindeki yükselişler derken, şimdi de kasko sigortası primlerinde büyük bir artış yaşandı. Araç sahipleri, kaza risklerine karşı kendilerini güvence altına almak amacıyla yaptırdıkları kasko poliçeleri için şaşırtıcı oranda artışlarla karşı karşıya kaldı. Türkiye Sigorta Birliği’nin verilerine göre, yılın ilk 11 ayında kasko poliçesi ücretleri %95 oranında zamlandı. Bu zam oranı, aynı dönemde açıklanan %62’lik enflasyon oranının oldukça üzerinde.

Kamyonetlerde %215’lik Rekor Artış

Araç sahipleri arasında en çok konuşulan konulardan biri de, özellikle kamyonetler için yapılan %215’lik rekor artış oldu. Sigorta şirketlerinin, trafik sigortalarındaki zararları kasko poliçeleri üzerinden telafi etmeye çalıştığı iddia ediliyor. 2023’ün ilk dokuz ayında sigorta şirketlerinin topladığı 57 milyar TL’lik prim ve yaptığı 22.4 milyar TL’lik tazminat ödemesi, sektörün finansal durumu hakkında önemli ipuçları veriyor.

Sigorta şirketlerinin, toplanan primler ve faiz gelirleri ile elde ettiği kârlar, araç sahipleri tarafından eleştiri konusu oluyor. Özellikle, şirketlerin %53.5 oranında kâr marjı elde etmesi, sigorta primlerinin yüksekliği ve hasar ödemelerinin düşük kalması konularında tartışmaları beraberinde getiriyor. Bu durum, araç sahipleri için finansal planlamalarını daha da zorlaştırırken, sigorta sektörüne yönelik düzenlemeler ve şeffaflık taleplerini artırıyor. Araç sahipleri, kasko sigortası primlerindeki bu yüksek artışların, adil ve makul bir seviyeye çekilmesini umuyor. Bu süreçte, sigorta sektörünün pratiklerinin gözden geçirilmesi ve tüketici haklarının korunması daha fazla önem kazanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP