DOLAR

32,5531

0%
EURO

34,8810

0%
ALTIN(gr)

2.434,86

0,21%
BİST 100

%
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna’ya 200 Milyon Dolarlık Yardım Yapacak
  • Finans 365
  • Finans
  • ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna’ya 200 Milyon Dolarlık Yardım Yapacak

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna’ya 200 Milyon Dolarlık Yardım Yapacak

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık yardım yapılacak olduğu açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna’ya 200 Milyon Dolarlık Yardım Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamada Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık savunma yardımı gönderilecek olduğu açıklandı.

Ukrayna’nın savunma alanında kendisini daha fazla güçlendirmesi için yapılacak olan bu yardımın Rusya dolayısı ile gelecek etkilerden korunmak ve bölgesel olarak kendisini savunmak adına olacağı tahmin ediliyor.

Ukrayna ekonomisinde yaşanan kötü süreç sürerken, Kırım konusunda Rus yönetiminin en ufak geri adım atmaması bölgede daha fazla krize sebep oluyor.

4 Senede 1 Milyar Dolar Yardım

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon yazılı açıklamasında 2014 yılından beri ABD’nin Ukrayna’ya tam 1 milyar dolar değerinde savunma yardımı sağladığını, bu yardım tutarının daha fazla artmaya devam ettiği açıklandı.

Yardımın kapsamının tıbbi askeri yardım, gece görüşü, iletişim araçlarının güvenliğini güçlendirmek için olacak olduğu açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan yazılı açıklama metninde yardımın ne zaman Ukrayna’ya ödenecek olduğu konusunda ise daha sonra tekrar bilgi verilecek olduğu açıklandı.

Washington D.C yönetiminin yardımın tutarı ve kapsamı konusunda bilgi sahibi olduğu öğrenilirken, ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam edecek olduğu ve savunmasını güçlendirmesi için çaba harcamayı sürdürecek olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP