DOLAR

32,4792

-0.2%
EURO

34,9704

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,97

0,54%
BİST 100

%
Bill Gates Ekonomik Krizin Kapıda Olduğunu Açıkladı

Bill Gates Ekonomik Krizin Kapıda Olduğunu Açıkladı

Bana istediğini sor adlı paylaşım sitesi Reddit'e katılan Bil Gates kendisine sorulan sorulardan biri olan Amerika'nın ekonomik kriz yaşayıp yaşamayacağı ile ilgili soruya cevap vererek kesinlikle ekonomik kriz yaşanacağını ancak ne zaman olacağını bilmediğini belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Bill Gates Ekonomik Krizin Kapıda Olduğunu Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

”Olası Krize Hazır Olmalıyız”

Bill Gates kendisine sorulan sorulara cevap vererek yapmış olduğu açıklamalarda olası bir krize hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek ekonomik olarak gerileme dönemleri sonrasında tekrar ekonomik durumun iyileşmesi adına insanların başarılı olduğunu belirtti.

Yenilik ve Kapitalizm Durumu Düzeltecek

Gelecek dönemlerde çalkantılı gelişmeler olacağını ve ekonomik krizin kapıda olduğunu belirten Bill Gates, yenilik ve kapitalizm tarafından insanlar adına durumun düzeltileceğini düşüncelerine ekledi.

”Warren Buffet Benden Daha Bilgilidir”

Waffen Buffet’in Ocak ayında Time dergisinde ekonomi ile ilgili bir makalesi yayınlanmıştı ve makalesinde Buffet, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan genç nüfusun ekonomik durum olarak ebeveynlerinden daha iyi olacağını belirtmişti. Time dergisinde yazısı yayınlanan Warren Buffet’a gönderme yapan Bill Gates, Buffet’in Time dergisinde bahsetmiş olduğu konu hakkında kendisine de daha önce bahsettiğini belirterek, konu hakkında Warren Buffet’ın daha hakim olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Büyük Buhran olarak tanımlanan krizden sonra yaşanan en büyük kriz 2007-2008 yılları arasında yaşanmıştı. Bu krizde Amerika Birleşik Devletleri mortgage üzerindeki piyasalarda etkisi ilk olarak görülen ekonomik krizin sonrasında piyasalarda büyük durgunluğa neden olmuştu. Dünya çapındaki piyasalarda da 2007-2008 yılları arasında görülen ekonomik krizin etkileri yıllarda görülmüştü ve şimdiye kadar Büyük Buhran olarak adlandırılan ekonomik krizin sonrasında görülen en büyük ekonomik kriz olduğu söylenmişti.

Warren Buffet Kimdir?

Warren Buffet satın aldığı gazeteyi üst üste 5 yıl batırdıktan sonra pes etmeyerek 6. yılda rakiplerini geride bırakan 85 yaşlarında bir yatırımcıdır. Diğer yatırımcılar içinservetini nasıl biriktirdiğine dair önerilerde bulunan Warren Buffet şimdiye kadar bildiği konulara yatırım yapması ve teknolojiye yatırım yapmaması ile eleştirilmektedir. Kendisi aynı zamanda Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO’su olarak bilinir ve şirketin ve en büyük hissedarıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP