Dolarda Son Durum Ne Olacak Düşüş Yaşanacak Mı İşte Beklenen Açıklama
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolarda Son Durum Ne Olacak Düşüş Yaşanacak Mı İşte Beklenen Açıklama

Dolarda Son Durum Ne Olacak Düşüş Yaşanacak Mı İşte Beklenen Açıklama

Son dönemde yaşanan gergin atmosfer, kovidin halkları eve mahkum etmesi en çok para piyasasını vurdu. Özellikle ekonomik alt yapısı güçlü olan devletlerin pandemi sürecini yönetim şekli dolar üzerindeki stresi artırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Dolarda Son Durum Ne Olacak Düşüş Yaşanacak Mı İşte Beklenen Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her ne kadar serbestilik oluşsa da pandeminin getirdiği kısıtlamalar her yerde hissedildi. Uzmanlar ise sürecin kontrol altında tutulması gerektiği konusunda hemfikir.

Aşı Bütün Dengeleri Değiştiren Unsur Olarak Karşımıza Çıkıyor

Türk yatırımcıların gözü kılağı ABD’nin geliştireceği para politikasında. Seçimlerin yavaş yavaş bitmesiyle beraber yeni hükümet de netleşmiş olacak. Netleşmeden sonra yatırımcının harekete geçmesini öneren uzmanlar şu an yapılacak bir hamlenin pişmanlık getirebileceğini söylüyor. Doları an be an takip etmek süreci az da olsa yönetilir kılacak. İstanbul Borsası başta olmak üzere bankalar ve diğer döviz işletmeleri bu konuda çok titiz çalışmaktadır. Bu durum hem kendi işlerini sağlıklı yapmalarının önünü açıyor hem de vatandaş doğru bilgilenmiş oluyor.

Pandeminin getirisi olan aşının halka uygulanmasıyla beraber doların da dengeye yaklaşacağı söylentiler arasında. Devletler arasında yaşanacak para transferleri bir yana piyasalarüzerindeki mevcut stres de ortadan kalkmış olacak. 2021 yılının ilk 6 aylık dilimi için öngörüler doların çok yükselmesi veya çok düşmesi yönünde değil. Olması gereken ekonomik bantta seyrini sürdüreceği yönünde açıklamalar mevcut. Yatırımcının bu dönemde anlık dolar takibi yapması olası hataların önüne geçecektir Ancak bunlara bakarak uzun vadede kararlar alınması veya yorum yapılması çok da sağlıklı değil. Uzman yorumları bu dönem için en belirleyici olan unsur olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP