DOLAR

32,3828

0.11%
EURO

35,0674

-0.2%
ALTIN(gr)

2.317,40

1,77%
BİST 100

%
Financial Times: ABD, Türkiye ve 8 ülkenin İran yaptırım muafiyetini kaldırmak istiyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Financial Times: ABD, Türkiye ve 8 ülkenin İran yaptırım muafiyetini kaldırmak istiyor

Financial Times: ABD, Türkiye ve 8 ülkenin İran yaptırım muafiyetini kaldırmak istiyor

Washington'da üst düzey İran görüşmelerinin olduğunu ve İran yaptırımlarının daha sert olmasını isteyen ABD yönetiminin yeni adım atmak üzere olduğu açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Financial Times: ABD, Türkiye ve 8 ülkenin İran yaptırım muafiyetini kaldırmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan yönetimi bir süredir İran’a uygulanan yaptırımların daha fazla artması konusunda 8 ülkeye uygulanan muafiyeti kaldırmaya yönelik olarak bazı adımlar atmaya başladı.

Financial Times’ta yayınlanan başyazıda ABD’nin Türkiye dahil 8 ülkeye özel olarak tanınan İran yaptırım muafiyeti ayrıcalığının artık sonlandırılacak olduğu, bu ülkelerin artık İran’dan petrol alamayacak olduğu bir hazırlık içerisinde olduğunu açıkladı.

Washington’da bir takım görüşmelerin devam ettiğine değinen yetkililer, yapılacak düzenleme ile Türkiye’ninde artık İran’dan petrol alamayacak bir düzenleme içerisinde olacaklarını ve bu düzenlemelerin ne zaman uygulanacak olduğu konusunda henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını Financial Times’a açıkladı.

FT’de yayınlanan başyazıda,

“Bazı ülkelerin İran’a yönelik yaptırımlardan muaf tutulmasına son verilmesi, petrol fiyatlarının bu yıl hızla yükseldiği dönemde alınmış bir karar. OPEC üyelerinin gönüllü ya da gönülsüz kesintileri sonucu petrolün varil fiyatı 72 dolara kadar çıktı. Piyasalar, karışıklığın sürdüğü Venezuela ve Libya’daki gelişmeleri de yakından izliyor. Üst düzey bir Amerikalı yetkili Pazar günü, ABD yönetiminin, petrol piyasalarındaki koşulların, bazı ülkelerin yaptırımlardan muaf tutulmalarına son verilmesi için artık daha uygun olduğunu söyledi. ABD’nin, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle müzakereleri sürdürdüğünü de ekledi. Bu iki ülkenin, İran petrolünün piyasa dışına çıkmasının yaratacağı olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olmaları amaçlanıyor…” yazısı ile durum özetlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP