DOLAR

32,5122

0.14%
EURO

34,8777

0.27%
ALTIN(gr)

2.473,55

0,47%
BİST 100

%
Kuzey Kore Ekonomisini Neler Bekliyor?

Kuzey Kore Ekonomisini Neler Bekliyor?

Kuzey Kore ekonomisi kısa bir süre sonra birleşmenin gerçek olması ile gelişmeler yaşayacak ve ekonomide oldukça fazla iyi etki hissedilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Kuzey Kore Ekonomisini Neler Bekliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en kapalı rejimlerinden birisi olan Kuzey Kore bu konuda dünyaya tehditler savurmuş ve nükleer füzeleri olmasına rağmen ABD’nin ”azap verici” yaptırımları sonrasında geri adım atarak ABD ile beraber çalışmak için çok istekli olduğunu açıklamıştı.

ABD’nin bölgede olmasını desteklediklerini ve kendilerinin ABD ile masaya oturmak istediklerini belirtmesinin ardından Kuzey Kore ile ABD heyetleri görüşmüş Başkan Donald J. Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’da aynı anda görüşmeler gerçekleştirmişti.

25 Milyon Nüfus, Samsung ve Hyundai Kapıda Bekliyor

Güney Kore ile Kuzey Kore birleşmesi durumunda her iki tarafında bazı adımlar atması ve bu adımlar arasında Kuzey Kore vatandaşlarının daha sık Güney Kore tarafına geçmesi bekleniyor

Güney Kore tarafına geçebilecek olan Kuzey Kore vatandaşlarının daha sonra geri dönüp dönmeyecek oldukları merak konusu olurken, 2 ülkenin birleşmesi durumunda vatandaşlık durumunun da ne olacağı merak ediliyor.

Kuzey Kore’ye ilk girecek olan Güney Koreli şirketin Samsung ve Hyundai olması, iki ülke arasındaki demir yolunun onarım çalışmalarının Hyundai öncülüğünde yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP