DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Renault İran’ı Bırakıyor!

Renault İran’ı Bırakıyor!

Renault, İran'da üretimine yıllar sonra son verecek olduğunu açıkladı. İran'a ABD ambargosu uygulanacak olduğundan ve bu karardan etkilenmemek isteyen Renault'un ülkeden en kısa süre içerisinde çıkacak olduğu açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Renault İran’ı Bırakıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Renault yakın zaman içerisinde İran’dan çıkmaya yönelik planlar yapmaya başladı.

ABD’nin yaptırımlardan etkilenmemek adına gerekli olan önlemleri almak ve İran’dan %8 pazar payı olmasına rağmen çıkış için gerekli olan çalışmaları tamamlamak üzere olan Renault markasının 15 yıldır aktif üretim yaptığı ve satışlarını sürdürdüğü İran’dan en kısa süre içerisinde çıkarak Afrika ülkelerine yönelecek olduğu açıklandı.

ABD’nin gelecek birkaç ay içerisinde yaptırımlar uygulayacak olduğunu açıklaması ve ABD’de aktif olarak tercih edilen markalardan bir tanesi olan Renault markasının ülkeyi terk etmesinin arkasında hem ABD satışlarının etkilenmemesi, hem olası satış kayıplarının ve yaptırımların alltında ezilmemek olduğu belirtildi.

Washington Sert Bir Dille Uyarmıştı

Washington, İran’da aktif olarak hizmet sunsun veya sunmasın tüm şirketler ve kişilerin yaptırıma maruz kalacak olduğunu ve bu yaptırımların dünyanın en ağır yaptırımları olacağını açıklamıştı.

ABD’nin yaptırımlardan etkilenmek istemeyen İran’da faaliyet gösteren şirketler ise kısa bir süre içerisinde ülkeden çıkmak üzere gerekli adımları atmaya başlamıştı. İran’da Renault markası fazla tercih edilen markalardan bir tanesi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP