DOLAR

32,3462

0.29%
EURO

35,1386

-0.02%
ALTIN(gr)

2.307,08

1,31%
BİST 100

%
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Kritik Kripto Para Açıklamaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Kritik Kripto Para Açıklamaları

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “13. VTB Sermaye Yatırım Fonu’nda bir konuşma gerçekleştiren Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, kripto paralara da değindi. Viladimir Putin, mevcut durumda kripto para birimlerinin güven vermediklerini ve volatilitenin çok fazla olduğunu söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Kritik Kripto Para Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce kripto paralardan söz ettiğinde Çin hükümetinin kripto paraları tamamen yasakladığını ancak Rusya’nın kripto paraları tamamen yasaklanması gibi bir düşüncesinin olmadığını söylemişti. Fakat her defasında kripto paraları çok daha iyi bir şekilde anlamak, analiz etmek ve ona göre karar almak gerektiği ile ilgili hususların altını çizdi.

  Kripto paralar, belki hepimizin geleceği fakat…

Daha öncesinde doların küresel rezerv para birimi olarak konumunu artık kaybettiğinden söz eden başkan Vladimir Putin,

“Kripto paralara geldiğimizde, bazılarının kullandığını bazılarının yasakladığını gördük. Örnek olarak Çin yasakladı. Kripto paralar güvenli değiller, volatilite yüksek ve riskler çok fazla. Belki bu hepimizin geleceği. Belki de şu anda bu konuya daha dikkatli bakmalıyız ama şu anki durum bu.”

İfadelerine yer verdi.

 ABD’nin uyguladığı politikalar, kendi para birimleri doların değerini düşürüyor

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, dolar ile alakalı olarak ise yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nin kendi politikaları doların değerini düşürüyor. Biz de aslında bunun olmasını istemeyiz. Çünkü doğalgaz ve petrol gelirlerimizin büyük bölümü dolarla ancak elde ettiğimiz doları bazı yerlerde kullanmamız yasaklandı. Dolayısıyla eğer bu konuda bir yasaklama varsa ne yapabiliriz? Tabii ki dolardan kurtulmaya çalışırız.”

Dedi.

Daha önce kendi para rezervleri ile ilgili bir açıklama yapan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası rezervlerinin içerisinde bulunan dolar payının elden çıkarılması ve bunun yerine kripto paraların kullanılması gerektiği ile ilgili karar aldıklarını dile getirmişti..

 Son zamanlarda dünya devletleri arasında kripto paralara bakış açıları arasında makas iyice daralıyor. En başta çok sert kurallar koyarak, kripto paralara kesinlikle mesafeli bir şekilde davranacağını dile getiren ülkeler, sonrasında yavaş yavaş Ilımlı bir şekilde politika izlemeye başlarken, diğer taraftan kripto paraları tamamıyla benimseyen ülkeler ise temkinli davranmak zorunda olduklarını dile getiren çeşitli paylaşımlar yaptı. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in, kripto para hususunun insanlığın belki de geleceği olacağını ancak çok daha fazla dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunun altını çizdi.

Vladimir Putin, Japon Yeni’nin kullanımının artış gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu küresel bir trend..  Tüm dünya olanları görüyor ve ona göre davranıyor. Bizim burada engellemeye çalıştığımız konu volatilite. Bu yüzden Rus rublesi kullanmaya çalışıyoruz bir çok ticarette.”

İfadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP