DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
Tesla CEO’su Elon Musk’ın Açıklamalarından Sonra O Kripto Para Yükselişe Geçti

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Açıklamalarından Sonra O Kripto Para Yükselişe Geçti

Tesla CEO’su, ünlü milyarder Elon Musk, Tesla'nın bazı ürünlerini Dogecoin kripto para birimi ile satın alınabilecek duruma getirmek amacıyla bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Böylelikle Dogecoin değeri %40 oranında yükseldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Tesla CEO’su Elon Musk’ın Açıklamalarından Sonra O Kripto Para Yükselişe Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün sabah saatlerinde Dogecoin kripto para biriminin değerinde %40 oranında yükselme meydana geldi. Dogecoin kripto para biriminin en büyük savunucularından biri Elon Musk, Dogecoin ile Tesla’nın bazı ürünlerinin satışının gerçekleştirilmesi açısından çalışmalara başladıklarını Twitter hesabından paylaştı. Elon Musk Dogecoin kripto para birimi ile satın almalara şimdilik başlatmazsa da aslında ilerleyen zaman dilimi içerisinde nasıl bir rota çizeceklerine ilişkin ipuçları verdi. Test satışlarının ise ne zaman gerçekleştirileceğine yönelik bilgi paylaşmadı. Böylelikle Tesla; araçlarının mini modellerini, çocuklar açısından ATV araçlarını, memer tokalarını Dogecoin kripto para birimi ile satmaya başlayacak. Dogecoin ise bu gelişme ile beraber çok sert bir şekilde fiyat hareketliliği yaşadı ve değerinde %40’a varan bir prim meydana geldi. 0.1554 dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutulan kripto para birimi, gün içerisinde en düşük 0.1544 dolar ve en yüksek ise sefer 0.2169 dolar seviyesinden işlem gördü.

 Gün içerisinde 15.00 itibariyle Dogecoin kripto para biriminin değeri %38 oranında artış göstererek 1 dogecoin piyasalardan satış fiyatı 0.2143 dolar olarak gerçekleşti. Dogecoin, uzun bir müddettir düşüş eğiliminde ve toparlanma çabası içerisindeydi. Tesla CEO’su tarafından yapılan bu kritik açıklamalardan hemen sonra %40’a varan bir değer artışı ile yoluna devam eden Dogecoin kripto para biriminin, önümüzdeki dönemlerde Tesla’nın bazı ürünlerinin bu kripto para birimi ile satın alınmasından sonra değerinde çok ciddi manada artış yaşanması bekleniyor.

Elon Musk, Daha Önce BTC İle Denemişti

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Tesla CEO’su Elon Musk, daha öncesinde de Bitcoin kripto para birimi ile Tesla araçlarının satışını yapmıştı. Hemen akabinde ise madencilik çalışmalarının küresel ısınma ile karbon salınımına sebep olması şeklindeki gerekçelerle Bitcoin kripto para birimi ile satışları durmuştu. Sonrasında ise Bitcoin madencileri ile bir toplantı gerçekleştiren Elon Musk, yenilenebilir enerjiye geçilmesi durumunda tekrardan Bitcoin kripto para birimi ile otomobil satışlarında başlayabileceğini dile getirmişti.

 Elon Musk, Kripto Paraları Seviyor

Daha önce Shıba Inu kripto para biriminin sadece bir gece içerisinde değerinin yüzde 300 oranında artış sağlamasına vesile olacak Twitter paylaşımını yapan Elon Musk, daha sonrasında ise çeşitli kripto para birimleri ile ilgili sosyal medya hesabından yapmış olduğu çeşitli paylaşımlar ile bu kripto para birimlerinin değerinin sadece kısa süre içerisinde çok çok fazla değer kazanmasına sebep oldu. En son Dogecoin kripto para birimi ile bazı ürünlerin satış işlemlerini gerçekleştireceğini dile getirmesi akabinde %38 oranında bir değer artışının yaşandığı DOGE kripto para birimi, şimdi adeta zirvesini yaşayarak alım satım işlemlerine devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP