DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Amazon 2.5 Milyar Dolar Kar Etti

Amazon 2.5 Milyar Dolar Kar Etti

Amazon bu yılın 2. çeyreğinde rekor oranda kar elde ederek tam 2.5 milyar dolar net karar elde eden nadir şirketlerden oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Amazon 2.5 Milyar Dolar Kar Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma şartlarının son derece zor olmasından dolayı işçilerinin grev yaptığı ve ”tuvalet izni” dahi verilmeyen işçilerin isyan ettiği Amazon’da yaşananlar çalışanların tepkisini çekiyor.

2.5 milyar dolar 2. çeyrekte kar ettiği açıklanan e-ticaret devinin elde ettiği bu kar oranına ulaşabilen çok az sayıda şirket varken, birçok şirketin büyüklüğünün dahi 2.5 milyar dolar seviyesinde olmadığı biliniyor.

Türk markalarına oranla bile büyük oranda kar eden ve tek başına bir ülkeyi satın alabilecek kadar fazla değere sahip olan Amazon, bugün 1 trilyon dolara yaklaşan Apple ile 2 şirketten birisi.

Dünyayı Yönetiyor

E-TİCARET alanında dünyayı yöneten ve sektöre en fazla yön verebilen, fiyatları belirleyen şirket olarak tanınan Amazon, yılın 2. çeyreğinde elde ettiği kar oranı ile güçlü bir şirket olduğu mesajını vermeyi sürdürmekte.

Şirketin elde ettiği kar oranlarının daha yüksek olabilecek olduğu ama mevcıt hesaplamalar, vergi konusunda yaşananlar ve diğer etkenler dolayısı ile net kar rakamının bu şekilde olduğu, zararlar düşüldüğünde elde edilebilen toplam sıfır zararsız kar rakamının 2.5 milyar dolar olduğu paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP