DOLAR

32,5710

0.26%
EURO

34,8049

-0.02%
ALTIN(gr)

2.491,44

0,29%
BİST 100

%
Anne adayları dikkat! 19.500 TL ödeme var! PTT şipşak hesaba yatırıyor! Yarın sabah 09.00’da kontrol edin!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Anne adayları dikkat! 19.500 TL ödeme var! PTT şipşak hesaba yatırıyor! Yarın sabah 09.00’da kontrol edin!

Anne adayları dikkat! 19.500 TL ödeme var! PTT şipşak hesaba yatırıyor! Yarın sabah 09.00’da kontrol edin!

ABONE OL
19 Mart 2023 16:57
Anne adayları dikkat! 19.500 TL ödeme var! PTT şipşak hesaba yatırıyor! Yarın sabah 09.00’da kontrol edin!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yarın sabah 09.00’da kontrol edin! Anne adayları dikkat! 19.500 TL ödeme var! PTT şipşak hesaba yatırıyor! Devletimiz, kadınların iş dünyasında daha fazla yer almalarını sağlamak ve onları desteklemek için birçok fırsat sunmaktadır. Bu fırsatlar doğum yapan ve iş kuran kadınlara da verilmektedir. Doğum yapan kadınlar için özel destekler sağlanmaktadır. Bu destekler arasında çocuk parası, süt parası, doğum yardımı ve emzirme ödeneği gibi maddi yardımlar vardır.

Doğum yapmış ve emzirme döneminde olan kadınlar için sağlanan yardımların tutarı, ailedeki çocuk sayısı ve evdeki toplam maaşa göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca emzirme döneminde olan kadınlara yarı zamanlı çalışma izni de sağlanmaktadır. Bu izinler sayesinde anne adayları, iş hayatına daha kolay geri dönebilir ve aynı zamanda bebeklerinin ihtiyaçlarına daha fazla vakit ayırır.

Kadınların iş hayatına katılımını artırmak için yapılan çalışmaların yanı sıra, çocuklarına bakım sağlamak isteyen kadınlara da destek verilmektedir. Bu destekler arasında kreş yardımı, bakıcı parası ödeneği ve süt parası gibi maddi yardımlar bulunur.

Çocuk parası için başvurular, SGK’ya dilekçe verilerek ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesine başvuru yaparak yapılabilir. Başvuruların onaylanması halinde ödemeler PTT üzerinden yapılır. Bu nedenle, çocuk parasından yararlanmak isteyen anne adaylarının gerekli evrakları hazırlayarak başvuruda bulunmaları gerekir.

Unutmayın ki, devletimiz kadınların iş hayatına katılımlarını artırmak ve çocuklarına bakım sağlamalarına yardımcı olmak için her zaman destek sağlamaktadır. Siz de bu desteklerden faydalanmak için başvurularınızı zamanında yapmalı ve gereken evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamanız elzemdir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP