Arsa Kredisi Veren Bankalar 2020

Arsa Kredisi Veren Bankalar 2020

Arsa satın almak için arsa kredisi veren bankalar hangileri? En uygun oranlarla arsa kredisi veren bankalar. Arsa satın alırken hangi bankadan kredi kullanmak avantajlı olur? Tüm bu soruların cevaplarını meraklıları için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Arsa Kredisi Veren Bankalar 2020
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 yılında arsa kredisi kullanım olanakları sunan bankalar, doğrudan arsa alım-satım süreçlerine yönelik fırsatlar ile müşterilerine hizmet vermektedir. Arsa kredisi veren bankalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

  • TEB
  • Albaraka Türk
  • Ziraat Bankası
  • Şekerbank
  • İş Bankası

Bu bankalar, arsa için özel kredi fırsatları sunmaları nedeniyle diğer bankalardan ayrılmaktadır. Arsa alım satımı ile ilgili olarak uygun faiz oranları, ertelemeli ödeme, uzun vade seçenekleri gibi olanaklar ile müşterilerine hizmet sundukları bilinmektedir.

Bankalardan arsa kredisi kullanmadan önce geri ödeme planlarına ilişkin bilgi alınması önerilmektedir. Geri ödeme planları içerisinde oluşan faiz oranlarının bankalar arasında karşılaştırılması ile en uygun kredi kullanımına ulaşmak mümkün olmaktadır.

Arsa Kredilerinin Kullanım Şartları Nelerdir?

Arsa kredisi kullanım şartları, arsa sahibi olma durumlarına ve faiz oranları gibi banka faktörlü değişkenlere göre belirlenmektedir. Bankalardan arsa kredisi kullanmak isteyenler için şu şartlar sunulmaktadır:

  • İmarlı olan arsa için kredi kullanılması halinde banka tarafından ipotek zorunluluğu sunulmaktadır.
  • İmarı bulunmayan arsalar için farklı bir taşınmaz mülkün ipotek olarak bankaya sunulması gerekmektedir.
  • Arsa değerinin ekspertiz ile belirlenmesinin ardından sunulan kredi finansman tutarı bankalara göre değişmekle beraber, arsa değerinin %50 ya da %75 oranında olmaktadır.

Bu şartlar, tüm bankalarda ortak olarak bulunması gereken şartlar olarak gösterilmektedir. Bankalara göre değişkenlik gösteren durumlar çoğunlukla faiz oranları ve vade seçenekleri olarak bilinmektedir.

TEB Arsa Kredisinin Avantajları Nelerdir?

TEB Arsa Kredisi kullanım avantajları, banka yetkilileri tarafından belirlenmekte olup tüm müşteriler için aynı standartta uygulanmaktadır. TEB üzerinden Arsa kredisi kullanmak isteyenler için sunulan avantajlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Arsanın ekspertiz tarafından incelenmesinin ardından arsa değeri üzerinden %60 oranında kredi finansmanı sağlanabilmektedir.
  • Kredi kullanımlarına ilişkin belirlenen vade seçenekleri 60 olarak sunulmaktadır.
  • Faiz oranları, kredi kullanım sürecinde belirlenen oranlar ile devam etmekte ödeme sürecinde herhangi bir değişiklik oluşturulmamaktadır.
  • Esnek ödeme olanakları ile kredi geri ödeme planları oluşturmak mümkün olmaktadır.

Arsa kredisi veren bankalar arasında yer alan Türkiye Ekonomi Bakası üzerinden kredi kullanmak isteyenlerin, bu avantajlar dahilinde gelir durumuna ilişkin belge, ipotek edilecek mülk tapusu ve banka tarafından belirlenen teminat tutarının hazır bulundurmaları gerekmektedir.

Albaraka Türk Arsa Kredisi Olanakları Nelerdir?

Albaraka Türk Arsa Kredisi ile müşterilere sunulan olanaklar, bankanın yetkilileri tarafından belirlenmekte olup, her yıl güncellenmektedir. Bu olanakların sıralaması şu şekilde yapılmaktadır:

  • Arsa değeri üzerinden yapılan inceleme sonucuna bakılarak, arsa değerinin tamamı tutarında kredi finansmanı sağlanmaktadır.
  • Kredi kullanımlarında maksimum 60 aya kadar vadeli ödeme planları oluşturulabilmektedir.
  • Kredi kullanımı üzerinden katılım oranı %2,20 olarak belirlenmektedir.

Albaraka Türk ile 100.000 TL değerinde bir arsa kredisi kullanmak isteyen müşteri için, 60 ay vade seçeneğinin tercih edilmesi halinde aylık taksit tutarları, 3,339 TL olarak belirlenmektedir.

Ziraat Bankası Arsa Kredisi Faiz Oranları Nasıldır?

Ziraat Bankası Arsa Kredileri için uygulanan faiz oranları, vade seçeneklerine göre değişkenlik göstermekle birlikte ortalama %1,52 olarak belirlenmektedir. Maksimum 60 aya kadar vade seçeneği bulunduran bankanın maksimum faiz oranı ise %1,53 olarak belirlenmektedir.

Ziraat Bankası ile arsa kredisi kullanmak isteyenlerin satın almak istedikleri arsa değeri üzerinden %50 oranında finansman alabilecekleri bilinmektedir. Bu değer, ekspertiz incelemeleri sonucunda belirlenmektedir.

Arsa kredisi veren bankalar içerisinde bulunan Ziraat Bankası, diğer bankalardan farklı olarak kredi kullanım sürecinde Hayat Sigortası olanağını da müşterilerine sunmaktadır. Tercihlerine bağlı olarak vade süresi kadar Hayat sigortası, Ziraat Bankası tarafından karşılanmaktadır.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP