DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
Cosmos’da Neler Oluyor? Yatırımcılar Endişeli!

Cosmos’da Neler Oluyor? Yatırımcılar Endişeli!

Borsa İstanbul'da Cosmo kodu ile işlem gören Cosmos Yatırım Holding'e yatırım yapmış olan yatırımcılar KAP'a bildirilen son gelişmeler doğrultusunda endişeye kapıldı. Yaşanan gelişmeler sonucu yatırımcılar "şirketin içi mi boşaltılıyor" sorusunu farklı mecralarda dile getirmeye başladılar. İşte son zamanlarda şirkette yaşanan gelişmeler ve yatırımcıların bilgilendirilmek istediği soru ve sorunlar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Cosmos’da Neler Oluyor? Yatırımcılar Endişeli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul’da yakın izleme pazarında yer alan Cosmos Yatırım Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) ardı ardına gönderdiği bildirimler, şirkete yatırım yapmış olan yatırımcıları endişeye sevk ediyor.

KAP’a yapılan bu açıklamalar neyi ifade ediyor?

Şirket ortaklarının sahip oldukları payların neredeyse tamamını borsada satmak için başvuru yapmış olmaları ve şirketin sermaye azaltımı başvurusu yapması yatırımcıların kafasında soru işaretleri oluşmasına sebebiyet verdi.

Şirket Pay Sahipliğine İlişkin Bilgi

KAP’a Gönderilen Pay Satış Bilgi Formlarından Sadece Bir Tanesi

Sermaye Azaltımı İçin Yapılan Başvuru

Ardı ardına yapılan bu KAP bildirimleri hakkında yatırımcılar yeteri kadar şeffaf bilgilendirilmediklerini ve şirketin faaliyetleri, ileriye yönelik niyetler hakkında şirketten ve şirket yönetiminden net ifadeler duymak istediklerini dile getiriyorlar.

Sosyal medya platformlarında ve borsa forumlarında bir araya gelen yatırımcılar şirket yetkililerinin cevaplaması amacıyla şu soruları yöneltiyorlar.

İŞTE YANIT BEKLEYEN O SORULAR

– Şirketin araç filosunun değeri en az 25 – 30 milyon değerinde olmasına rağmen ciro ve karlılıktaki düşüklükler neden kaynaklanıyor?

– Faaliyet alanı petrol taşımacılığı olan bir şirket neden bu kadar resim tablosu alıyor? Karlılığın yükseltilirek paydaşlar ile paylaşılması yerine, karlılık düşürülerek paydaşlar neden mağdur ediliyor?

– Cosmos bir yatırım holding olmasına rağmen neden farklı alanlarda faaliyet gösteren girişimleri bulunmuyor? Tek aktif faaliyeti Enerji Ofisi isminde bir iştirak, bunun dışında Yatırım Holding olarak adlandırılan şirkette başkaca bir faaliyet neden yok?

– Şirket yönetiminde bulunan ortaklar, sahip oldukları payların neredeyse tamamına yakınını satmak için neden müracaat ettiler?

– Enflasyonist ekonomik dönemden ötürü eriyen sermayeyi güçlendirmek için birçok şirket sermaye artırımı yaparken Cosmos Yatırım Holding neden sermaye azaltımı yapıyor?

Şirket hisselerine yatırım yapmış olan yatırımcılar tüm bu sorularına yanıt arıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP