Damlama Sulama Kredisi Nasıl Alınır? (Şartlar, İstenen Evraklar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Damlama Sulama Kredisi Nasıl Alınır? (Şartlar, İstenen Evraklar)

Damlama Sulama Kredisi Nasıl Alınır? (Şartlar, İstenen Evraklar)

Ziraat Bankası'nın sunduğu damlama sulama kredisi için şartlar nelerdir, başvuruda hangi evraklar isteniyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Damlama Sulama Kredisi Nasıl Alınır? (Şartlar, İstenen Evraklar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Damlama sulama sistemi kredisi almak için tarım kredisi kapsamında kredi kullanmak gerekmektedir. Damlama sulama sistemi; suyun filtre edilmesi ve süzülmesi sonrası toprağa gübreli ya da gübresiz olarak ulaştırılan ve damlama yöntemi ile sulama yapılacak ürün ya da alanın azami miktarda sulanmasını sağlayan bir sulu tarım yöntemidir. Bu sistem küçük arazi ya da seralarda uygun ücretlerle kurulabilse de büyük tarla ve arazilerde tarımsal ekili alan sahipleri için kredi ihtiyacı hasıl olmaktadır.

Damlama sulama sistemleri damlama, yağmurlama, mikro yağmurlama sulama sistemleri ile ilgili alanlarda verilmektedir. Kredi kapsamında damlama sistemine ait giderlerin bu kredi ile karşılanmasının yanında elektrik temini, kuyu açma veya sondaj yapma gibi giderlerde bu kredinin kullanılabileceği alanlardandır. Damlama suyu kredi başvuruları Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ’ne yapılmaktadır.

Damlama Sulama Kredisi Alabilme Şartları Nelerdir?

Damlama sulama sistemi kurmak isteyen ihtiyaç sahibi çiftçilerin ve tüzel kişilerin bu alanda kredi kullanabilmeleri için bazı vasıfları bulundurmaları gerekir. Damlama Sulama Hibe Desteği 2019 kapsamında bu şartlar şunlardır;

  • Damlama sulama desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiye ait güncel ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi
  • Sulama yapılacak tarla ya da arsaya ait basınçlı sulama projesi hazırlanmalıdır.
  • DSİ alınacak su kullanımı için izin belgesi ya da kuyudan su kullanılacaksa kuyu izin belgesi
  • Tarımsal arazi başvuru sahibinin ise arsa tapusu, sulama arazisi kiralık ise arsa sahibiyle yapılan kira sözleşme fotokopisi ile damlama kredisi kullanılmaktadır.

Ziraat Bankası Damlama Sulama Kredisi

Ziraat Bankası “modern basınçlı sulama kredileri” kapsamında kaynağından alınan suyun tarlaya dağıtımı amacıyla damla, yağmurlama ve mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulması amacıyla kredi imkanı sunmaktadır.

Yukarıda bahsi geçen başvuruya haiz kimseler Ziraat Bankası’na müracaat ederek Basınçlı Sulama Bilgi Formu, ÇKS Belgesi, sulama yapılacak yer tapu ya da kira kontratı, basınçlı su projesi ile birlikte en yakın Ziraat Bankası şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir.

Ziraat Bankası modern basınçlı sulama sistemi müracaatlarında iki farklı sistem uygulamaktadır. Birinci sistem, yatırım döneminde yapılacak kredi müracaatlarıdır. Bu müracaatlarda 1.500.000 TL üst limit tutarı ve faizsiz 5 yıla kadar vade seçeneği ile kredi olanağı sağlanmaktadır. İkinci sistem müracaatlarının konusunu ise işletme dönemi oluşturur. Mevcut işletme sahipleri sistemlerini daha da geliştirmek amacıyla damlama suyu kredisinden faydalanabilir. Düşük faizli seçenekler ile bu tarz işletmeler normalden daha uyguna ödemek zorunda oldukları kredi tutarının %100’üne varan oranda 5 yıla kadar damlama kredisi imkanından yararlanabilir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP